StoryEditorOCM
RegionalZADARSKA ŽUPANIJA I TZ ZADARSKE ŽUPANIJE DIJELE POTPORE DOGAĐANJIMA U TURIZMU

U tijeku su prijave, a novac je osiguran u proračunu!

Piše Promo
13. veljače 2019. - 23:20
ZR_Telascica-02

Zadarska županija i TZ Zadarske županije niz godina kontinuirano dodjeljuju potpore događanjima dajući tako poticaj organizatorima, a još se u 2015. godini krenulo s udruživanjem sredstava te dodjelom putem Javnog poziva. Uočivši da se trendovi i motivi mijenjaju, a naši posjetitelji postaju sve zahtjevniji, te prepoznavši potrebe organizatora, ali i tržišta koje teško dolazi do informacija o događanjima, od ove godine kreće se s razdvajanjem u dva javna poziva.

- Dva će javna poziva olakšati učinkovitost i bržu obradu, a oba imaju svrhu podržavati organizatore koji daju motiv dolaska turista na destinaciju i stvaraju dodatnu ponudu u turizmu, poglavito u pred i posezoni - kaže županijski pročelnik za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove Lovro Jurišić.

Sukladno ciljevima i prioritetima Glavnog plana razvoja turizma Zadarske županije, kao glavni strateški razvojni dokument kojim se usmjerava turistički razvitak, Zadarska županija tijekom cijele godine provodi aktivnosti kojima se želi podići svijest o Zadarskoj županiji kao atraktivnoj turističkoj destinaciji te time utjecati na povećanje potražnje za turističkim proizvodima, povećanje turističkog prometa i opće potrošnje.

- Cilj Zadarske županije je stalno unaprjeđenje i jačanje turističke ponude posebice u pred i posezoni, ali i na turistički nerazvijenim područjima. Samo na taj način možemo doći do željenog cilja, a to je cjelogodišnje poslovanje u turizmu. Bitno nam je zadržati pozitivno ozračje i status jedne od top turističkih destinacija na Jadranu. Samo daljnjim ulaganjima u obogaćivanje turističkog sadržaja Zadarske županije istaknut ćemo jedinstvene atribute naše destinacije te je na taj način učiniti prepoznatljivom i drugačijom od ostalih, odnosno utjecati na povećanje broja turista, očuvanje i promicanje vlastitog identiteta te jačanje kvalitete življenja i općenito imidža destinacije - istaknuo je župan Božidar Longin

Predmet Javnog poziva Zadarske županije je dodjela bespovratnih novčanih sredstava za događanja u turizmu na području Zadarske županije u 2019. godini, a koja predstavljaju snažan motiv dolaska turista te obogaćivanje turističkog sadržaja destinacije, i to: kulturna, zabavna, sportska te eno-gastronomska, povijesna, tradicijska i ostala.

Potpore se odobravaju za sufinanciranje troškova nabave roba i usluga za neposrednu realizaciju događanja i to: najam opreme (audio i vizualna tehnika, pozornica i sl.), nabava radnog/potrošnog materijala vezanog za organizaciju događanja, najam prostora za održavanje događanja, najam prijevoznih sredstava u svrhu prijevoza organizatora i izvođača vezan uz organizaciju događanja, troškove izvođača i vanjskih suradnika, usluge zaštitarske službe, druge opravdane troškove neposredne organizacije događanja, osim promotivnih.

Kroz ovu mjeru planira se potpora manifestacijama koje se provode s ciljem davanja dodatne ponude na području Županije, zatim događajima čija aktivnost doprinosi unapređenju turističke ponude i razvoju sadržaja koji omogućavaju produženje turističke sezone i stvaranju prepoznatljivog imidža turizma Zadarske županije.

Korisnici potpore kao organizatori događanja  mogu biti pravne i fizičke osobe i to trgovačka društva, obrti, javne ustanove i turističke zajednice gradova i općina na području Zadarske županije. Sredstva za provedbu Programa za dodjelu potpora događanjima na području Zadarske županije za 2019. godinu planirana su u proračunu Zadarske županije u ukupnom iznosu od 400.000 kuna.

PRIJAVE ZA DODJELU POTPORA

Prijava za dodjelu potpora podnosi se na propisanom obrascu zahtjeva s ostalom prijavnom dokumentacijom u zatvorenoj omotnici s naznakom „Javni poziv za dodjelu potpora događanjima u turizmu“  na adresu Zadarska županija, Upravni odjel za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove, Božidara Petranovića 8, 23 000 Zadar, ili osobnom dostavom u pisarnicu Zadarske županije koja se nalazi na adresi: Božidara Petranovića 8 (prizemno), 23 000 Zadar.

Javni poziv je objavljen 7. veljače 2019. godine na mrežnim stranicama Zadarske županije, a operativno će ga provoditi Upravni odjel za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove. Krajnji rok za podnošenje kandidatura je 30 dana.

 

JAVNI POZIV TURISTIČKE ZAJEDNICE

Drugi Javni poziv provodi Turistička zajednica Zadarske županije i odnosi se na potpore marketinškim aktivnostima što i odgovara zakonskim zadaćama i svrsi samih turističkih zajednica. Štoviše, cilj TZ Zadarske županije je promidžbenim aktivnostima podići svijest o Zadarskoj županiji kao atraktivnoj turističkoj destinaciji tijekom cijele godine.

- U tu svrhu TZZŽ je izradila i usvojila Brend-strategiju Zadarske županije kao turističke destinacije, kreirala novi regionalni brend identitet. U skladu s tim TZZŽ želi identificirati i podržati projekte i aktivnosti lokalnih turističkih zajednica i njihovih partnera koje podižu vidljivost regionalnog Brenda, koriste „SayYes!“ brend-koncept, te su usklađene s Brend-priručnikom - rekla je direktorica Turističke zajednice Zadarske županije Mihaela Kadija.

Javni poziv je objavljen na mrežnoj stranici TZ Zadarske županije. Posebna novost je što će se uz organizatore događanja, za potpore za marketinške aktivnosti moći aplicirati i provoditelji raznih doživljajnih programa isključivo na destinaciji.

24. travanj 2024 10:26