StoryEditorOCM
RegionalDVOJICA POLICAJACA POD ISTRAGOM ZBOG PREMLAĆIVANJA UHIĆENIKA

Iživljavali se nad muškarcem, a onda ga htjeli podmititi da šuti!

Piše JL
14. veljače 2019. - 13:00
policija-traka

Pokrenuta je istraga protiv dvojice policajaca iz Međimurja zbog nasilja nad uhićenikom kojeg su tukli nogama i palicama i iživljavali se nad njim. Muškarac je u bolnicu primljen s unutarnjim krvarenjem trbušne šupljine i razderanom jetrom, a tamo su mu liječnici spasili život. Sve se dogodilo u siječnju prošle godine u Piškorovcu, a Novi list piše kako su policajci kasnije u bolnici pokušali podmititi muškarca kojeg su pretukli kako ih on ne bi prijavio. On naposljetku ipak nije šutio, no za pokretanje istrage je bilo potrebno više od godinu dana.

Pozadina cijele priče i uzrok napada policajaca na ovog uhićenika nisu još poznati, no u istrazi je navedeno da je ovo kazneno djelo motivirano mržnjom. Novi list piše i da se taj napad dogodio u jednom međimurskom naselju s romskim stanovništvom.

Nakon što su ga dvojica policajaca pretukli, strpali su ga na stražnje sjedište policijskog automobila. Jedan od policajaca ga je mlatio šakama i tijekom vožnje, a navodi se i da su u jednom trenutku zaustavili automobil i ponovno muškarca bacili na tlo i nastavili ga tući rukama i nogama dok je on ležao na podu.

Za ovo kazneno djelo nanošenja osobito teških ozljeda s elementima mržnje predviđena je zatvorska kazna do osam godina, a Zakon o policiji propisuje i suspenziju s dužnosti i uskratu mjesečnih plaća za 20 ili 40 posto, ovisno o tome uzdržava li obitelj. Nakon dovršetka istrage, Tužiteljstvo bi trebalo podići optužnicu.

 
25. travanj 2024 10:16