StoryEditorOCM
RegionalINES STRENJA DANAS ZA GOVORNICOM:

'Mlade djevojke koje svaki dan piju imat će neželjene trudnoće!'

Piše JL
15. veljače 2019. - 14:09
most_konferencija2-271218

Mlade djevojke koje krenu svakodnevno piti s 15 godina sigurno doživjeti neželjene trudnoće, izjavila je predstavnica Kluba zastupnika Mosta Ines Strenja tijekom rasprave o Izvješću o provedbi Nacionalne strategije i Akcijskog plana suzbijanja zlouporabe droga u Republici Hrvatskoj za 2019. godinu.

U svom izlaganju istaknula je da je, kada se radi o drogama i alkoholu, najvažnija prevencija i edukacija mladih, te je iznijela zabrinjavajući podatak da smo s 12,8 litara čistog alkohola po glavi stanovnika pri europskom vrhu, kako prenosi N1.

Predsjednica saborskog odbora za zdravstvo i socijalnu politiku najavila je da će njezin Klub uskoro poslati prijedlog zakona prema kojem se alkohol više neće moći kupiti na benzinskim postajama, ali i u trgovinama nakon 22 sata. Strenja smatra kako se jedino smanjenjem dostupnosti mladima može nešto napraviti.

 "Mladi koji krenu u alkohol, koji s 15-16 godina počnu svakodnevno uzimati alkohol, to su mladi koji će napustiti školu, koji će krenuti prema kriminalu, to su mlade djevojke koje će sigurno doživjeti neželjene trudnoće", smatra Strenja.

"Kompletno ćemo destruirati njihovu ranu mladost kada bi trebali nešto i učiniti od svojeg života. Puno njih su djeca onih koji su i u obitelji doživjeli da je alkohol jedna normalna pojava i to je nešto na čemu treba raditi", poručila je u saborskoj raspravi, kako prenosi N1.

20. travanj 2024 13:37