StoryEditorOCM
RegionalISPOVIJEST ZADARSKOG DOKTORA NA ČIJI SU ODJEL DOVEDENA OZLIJEĐENA DJECA S PAGA

"Nema gore nego kad vam hitna dovede takav jedan smotuljak sav krvav, koji čak od teških trauma i ne plače"

Piše Jutarnji.hr
1. ožujka 2019. - 01:07
donacija2-271218

Voditelj Odjela za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu Opće bolnice Zadar i zamjenik ravnatelja te bolnice dr. Edi Karuc rekao je u četvrtak za Dnevnik Nove TV da se u svojoj karijeri nikada nije susreo sa slučajem poput onog paškog.

- Na moju i našu sreću, nikada ni slično nismo vidjeli. Anesteziolog sam već 20 godina, a ovako nešto nismo vidjeli. Nema gore stvari nego kad vam hitna medicinska pomoć dovede takav jedan smotuljak sav krvav, koji čak od teških trauma i ne plače, rekao je za Novu TV Karuc.

- Moram reći da smo doista to vrhunski obradili. Ovim putem se zahvaljujem svim mojim djelatnicima koji su stvarno napravili pravi posao, izjavio je.

Karuc je rekao da su u bolnicu primljene tri djevojčice i jedan dječak. Jedna od djevojčica pretrpjela je lakše tjelesne ozljede dok su ostali primljeni s teškim tjelesnim ozljedama.

- Kroz dan smo ih stabilizirali i njihovo stanje je sada puno bolje nego jutros. Nažalost, jedna djevojčica koja je bila doista teško ozlijeđena, koja ima ozljede glave, grudnoga koša i trbuha, premještena je u KBC Rebro.

Karuc je pojasnio zašto je djevojčica u Zagreb prevezena cestom, a ne zrakom.

- Nama je ministar odmah ponudio avion i na tome mu zahvaljujemo. Ali zbog fizike plinova i tlakova, a zbog specifičnosti ozljede, nije uputno voziti se avionom u takvim slučajevima.

Karuc je dodao da su djeca stabilno.

 
25. travanj 2024 18:44