StoryEditorOCM
RegionalJE LI MEĐU NJIMA UISTINU ZAUVIJEK PUKLO?

Nakon 17 godina Severina i Tomica Petrović navodno više ne razgovaraju

Piše Jutarnji.hr
6. ožujka 2019. - 21:15
Severina i Tomica Petrović

Je li doista pukla jedna od najdugovječnijih i najuspješnijih poslovnih suradnji na našoj glazbenoj sceni - ona između Severine Kojić i Tomice Petrovića? Estradni kuloari proteklih dana bruje o ovoj temi, no nitko ne može povjerovati da su pjevačica i njezin menadžer, koji su jednu lijepu priču o uspjehu zajednički gradili punih 17 godina, jedno drugom odlučili kazati - zbogom.

Priča je do nas došla ovog vikenda, kada smo u nedjelju iza ponoći u razgovoru s jednim estradnim znalcem čuli da Severina i Tomica više neće zajedno raditi. Navodno je odluka pala nakon svađe tijekom koje su, ispričao nam je naš izvor, pale i neke teške riječi, pa i optužbe. Te su uvrede jako zaboljele Tomicu koji bi, nastavlja prokušani estradni lisac, za svoju Severinu i krvi dao, zatreba li.

Prema jednoj verziji priče, Petrović je otkazao daljnju suradnju pjevačici, a prema drugoj, ona je njemu rekla da više nemaju što skupa raditi, a svoju je odluku bliskim ljudima navodno obznanila 3. ožujka, kada je slavila rođendan svog sina, Aleksandra, koji je inače rođen 20. veljače, no zbog obaveza je odlučeno da maleni feštu za svoj sedmi rođendan ima prošle nedjelje. Na proslavi navodno nije bio Tomica Petrović koji je, zanimljivo, rođen na isti dan kao i Severinin sin. Petroviću, međutim, posljednjih dana, prema riječima njegovih prijatelja, nije do slavlja, a mi smo odlučili provjeriti točnost cijele priče.

Uzalud.

Odlučio šutjeti

Jer Tomica Petrović na naše mnogobrojne pozive proteklih se dana nije odazivao. Čovjek koji se svima uvijek javljao u bilo koje doba dana ili noći ovaj put nije “podigao” slušalicu. Svojim prijateljima, koje smo zamolili da ga nazovu i zatraže ga da se javi, rekao je, kažu nam, da ne želi ništa reći.

Potom smo nazvali Igora Kojića, Severinina supruga koji, prema priči što smo je u nedjelju čuli, navodno preuzima skrb o karijeri svoje supruge.

- Igor je već počeo nazivati neke klubove u Beogradu, ugovarati koncerte diljem regije...

Premda Igor nema mnogo iskustva u svijetu estrade, činjenica jest da on uživa potpuno Severinino povjerenje - kažu naši izvori. Što na sve to kaže Igor Kojić?

- Oprostite, dobili ste me u velikoj gužvi. Ne mogu sada pričati. Svakako ću vam se naknadno javiti - obećao nam je Igor Kojić u utorak, no obećanje nije ispunio.

Na naše daljnje pozive kasnije se nije javljao. No, zanimljivo je da, kada smo mu tijekom našeg kratkog telefonskog razgovora rekli da ga zovemo jer ga želimo pitati je li točno da Severina više ne radi s Petrovićem, te da će upravo on preuzeti Petrovićev posao, ovu informaciju nije ni potvrdio niti demantirao, a nije se ni začudio našem pitanju.

Komentara na ovu priču nema ni Edvin Softić, koji, prema kuloarima, nakon 27 godina više nije Severinin prijatelj ni suradnik:

- Ne želim ništa reći na tu temu - kazao nam je Softić.

Kontaktirali smo i Davora Grgina, PR stručnjaka, jer se u međuvremenu pročulo da će on možda naslijediti Petrovića u Severininom taboru.

- Ja? Ne, to nije točno. A nije mi poznato ni to da su Severina i Tomica prekinuli suradnju - rekao nam je Grgin.

O navodnom prekidu suradnje ne zna ništa ni Dario Draštata, šef Dallasa, izdavačke kuće koja u petak objavljuje Severinin novi album “Halo”. No, da između Severine i Petrovića trenutno nisu idilični odnosi, povjerio nam je jedan drugi ugledni diskograf.

- Koliko sam shvatio tijekom posljednjeg susreta sa Severinom, između nje i Tomice je napeto. No, ona je umjetnica, žena koja sve emotivno, s dušom doživljava, a u posljednje vrijeme nije joj lako. Tu je nervoza pred izlazak albuma od kojeg svi mnogo očekuju, loši odnosi s bivšim emotivnim partnerom, želja da i dalje ostane na regionalnom estradnom tronu... Kad se sve to zbroji, čovjek može “puknuti” i u lošem raspoloženju nekom svom bliskom svašta reći, pa i stvari koje ne misli, zbog kojih mu može poslije biti krivo i žao - kaže diskograf koji jednostavno ne može povjerovati da su Severina i Petrović prekinuli suradnju koja je počela još 2002. godine. Upoznali su se dvije godine ranije, u vrijeme kada je Tomica Petrović radio s Majkama, a Severina bila u vezi s Alenom Marinom, frontomenom grupe Kojoti.

Počeo kao DJ

U glazbene vode Petrović, koji dolazi iz rock and roll priče, ušao je početkom osamdesetih, još kao srednjoškolac, kada je počeo raditi u zagrebačkoj Jabuci kao DJ, a potom je sam organizirao koncerte i vodio klub. S poslovnim partnerom Pavlom Pajom Podolskim pokrenuo je diskografsku kuću Jabukaton, koja je izdala albume nekih od najvažnijih glazbenih imena tog razdoblja, poput Hladnog piva, Haustora, Majki, Pips, Chips & Videoclipsa… Potom im se pridružio Marin Viduka Stiv te su osmislili projekt “Fiju briju”, a zatim “Zagreb gori”. Početkom devedesetih Petrović, Podolski i Dubravko Jagatić pokrenuli su rock nagradu Crni mačak, a te godine Tomica postaje menadžer benda Majke. Upravo je on Gorana Baretanagovorio da se u potpunosti posveti glazbi i objavi album “Vrijeme je da se krene”. Petrović je s Baretom, kao i sa Severinom kasnije, uz poslovne razvio i prijateljske veze, pa je Baretu 2000. godine bio vjenčani kum pri sklapanju glazbenikova drugog braka.

Bare i Petrović razišli su se zbog novca, a onda su Petrovića i Severinu koncem 2000. godine poslovno spojili Petrovićev prijatelj Bino Uršić i njezina tadašnja menadžerica Lidija Samardžija, s kojom je Severina napustila svoju dotadašnju izdavačku kuću Tutico, optužujući vlasnika Zrinka Tutića, s kojim je prije toga godinama više nego dobro surađivala, za robovlasnički ugovor. Par mjeseci kasnije Samardžija je Petroviću na Severinin nagovor prepustila da organizira nekoliko Sevkinih koncerata, a Severini se svidjelo kako on to radi, pa su počeli poslovati sve više i sve češće. Prva zajednička turneja bila im je “Virujen u te”, održana 2002. godine.

Netipični manager

Petrović je poznat o tome što je o svojoj umjetnici uvijek skrbio kako to nikad nije radio ni jedan glazbeni menadžer. Pazio je uvijek da joj nije hladno ili vruće, imao sa sobom spremnu bočicu vode ako ožedni, nosio joj je kišobran, njezine torbice...

- Prije par godina Tomica i Seve bili su zajedno u Splitu, u društvu njezina dobrog prijatelja Petra Graše. Malo su popili, pa su u cik zore odlučili otići na Bačvice, kako bi isprobali je li more u svibnju dovoljno toplo za kupanje. Tomica je bio jedini koji se te zore nije okupao. On je, ogrnut svojom crnom jaknom, stajao na obali i svako malo pitao Severinu: “Honey, je li sve u redu?” - prisjećaju se splitski glazbenici.

Petrović je svojedobno skrbio i o Severininu psu Picassu, kojeg je dobila od svojeg bivšeg dečka, Riječanina Slavka Šajinovića, a zbog izjava da je Severinin bivši partner Milan Popović izgubio sporove protiv pjevačice, protiv Petrovića je srpski biznismen podigao dvije kaznene prijave za klevetu. Zbog svega toga teško je povjerovati da su pjevačica i njezin menadžer okončali suradnju, tim više što je ona jednom kazala:

- Kada izgubite čovjeka koji ničega nije vrijedan, pa ni razočaranja, nije vam toliko teško. Kada izgubite čovjeka koji vas je volio, a vi zabrljate, to je najgore. Primjerice, da mi moj Tomica, prekrasan čovjek, kaže zbogom, bila bih očajna - rekla je prije nekoliko godina Severina.

 
24. travanj 2024 17:06