StoryEditorOCM
RegionalNAČELNIK MALE OPĆINE OPTUŽEN ZA SILOVANJE

On tvrdi da su to sve laži: 'Ona je prostitutka, iskoristila je priliku i prijavila... Dokaza nema nikakvih'

Piše JL
8. ožujka 2019. - 21:37
silovanje, žrtva

Glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu potvrdio je za Dnevnik.hr da je protiv Ž.P. iz Lasinja podignuta optužnica. Radi se o načelniku Općine Lasinje Željku Prigorcu koji je za portal iznio svoje viđenje stvari i rekao da o optužnici još nije službeno obaviješten.

- U svezi upita obavještavam Vas da je Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu, nakon provedene istrage, dana 28. veljače 2019. podiglo optužnicu protiv Ž. P. (1965.) zbog kaznenog djela protiv spolne slobode – silovanje, opisano u članku 153. stavku 1. u svezi članka 152. stavka 1. Kaznenog zakona/11, a koje je počinjeno dana 16. kolovoza 2018. u Lasinji - stoji u priopćenju ŽDO-a koje je potpisao Županijski državni odvjetnik Mladen Krajačić.

Prigorac kaže da informaciju o podignutoj optužnici još nema, no sve smatra lažima.

- Nešto se radi na tome, ali to ćemo još vidjeti. To je potpuna neistina, blamaža koja ide prema meni. Ja nisam trenutno tu, vraćam se u subotu. Vidjet ćemo što će Optužno vijeće s tim jer dokaza nema nikakvih. Radi se o ženi koja je došla živjeti u Lasinju. Neću javno iznositi, ali ona je prostitutka. Ona je bila protiv mene kao načelnika Općine, stalno pisala, ja se na to nisam obazirao i tako je došao jedan kontakt koji se dogodio oko nečega gdje je bilo i tako... Ona je iskoristila prigodu i prijavila i to je tako - dodao je Prigorac za Dnevnik.hr.

Dokaže li mu se krivnja, očekuje ga do deset godina zatvora.

Prema prvim se informacijama pisalo da je Prigorac član HDZ-a, no u međuvremenu je stigao demanti iz HDZ-a Karlovačke županije.

- Gospodin Prigorac već duže vrijeme nije član Hrvatske demokratske zajednice - napisali su kratko.

19. travanj 2024 17:17