StoryEditorOCM
Regional„KRILA OLUJE" GOSTOVALI KOD „FRECCE TRICOLORA"

Treće gostovanje u Zrakoplovnoj bazi Rivolto

Piše M. Karačić/HRZ
15. ožujka 2019. - 12:40

Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva "Krila Oluje" posjetila je u četvrtak, 14. ožujka 2019. akrobatsku grupu talijanskog ratnog zrakoplovstva "Frecce Tricolori".

Ovo je treće gostovanje "Krila Oluje" u Zrakoplovnoj bazi Rivolto što potvrđuje izvrsnu suradnju i prijateljstvo dvaju nacionalnih akrobatskih grupa. Hrvatske pilote predvođene vođom grupe satnikom Darkom Belančićem dočekali su i pozdravili zapovjednik talijanske akrobatske grupe "Frecce Tricolori", bojnik Gaetano Farina te vođa grupe, bojnik Stefano Vit zajedno sa svim pilotima "Frecce Tricolori".

I ovoga puta najzanimljiviji dio posjeta bili su zajednički letovi u miješanim posadama hrvatskih i talijanskih akrobatskih pilota. Tako su piloti talijanske akrobatske grupe letjeli s hrvatskim kolegama u avionima Pilatus PC-9M, dok su piloti "Krila Oluje" letjeli u avionima MB 339 tijekom zajedničkih uvježbavanja za nastupe u sezoni 2019.Uz trenažne letove, razgovaralo se i o uzvratnom posjetu "Frecce Tricolori" bazi u Zemuniku koji je planiran 4. travnja 2019., kada bi zajednička uvježbavanja ovoga puta izveli iznad piste u Zemuniku.

Vođa "Krila Oluje" satnik Darko Belančić kazao je kako su obje grupe tek započele s pripremama za nastupe u ovoj godini, a posebno ga veseli što jedni drugima mogu prikazati kako izgledaju pojedini elementi i figure iz kabine aviona na kojima lete."Letjeti sa pilotima jedne od najpoznatijih svjetskih akrobatskih grupa koji djeluju gotovo 60 godina je iskustvo koje nigdje ne možete steći niti u jednoj školi. Jednako tako talijanske kolege puni su dojmova i nezaboravnih trenutaka dok lete s nama u našim Pilatusima", istaknuo je satnik Belančić.

20. travanj 2024 11:13