StoryEditorOCM
RegionalOBILJEŽENA 29. OBLJETNICA OSNUTKA HDZ-a U BENKOVCU

Gradonačelnik Bulić: "Imamo na raspolaganju 25 milijuna eura za projekte, a ove godine počinjemo sa značajnim trošenjem tih sredstava"

Piše Marko Ledenko - Mane
20. ožujka 2019. - 14:20
DSC00079.JPG

U ponedjeljak je obilježena 29. obljetnica osnutka HDZ-a u Benkovcu. Središnji program održan je u prepunoj dvorani Vatrogasnog doma gdje su se nazočnima obratili predsjednik GO HDZ-a Benkovac i gradonačelnik Tomislav Bulić, u ime utemeljitelja stranke, predsjednik Županijskog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman Stanko Batur, župan Božidar Longin i kao izaslanik predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, Božidar Kalmeta.

Prije početka svečanosti minutom šutnje odana je počast ranopreminulom istaknutom članu HDZ-a i bivšem gradonačelniku Grada Benkovca pok. Željku Katuši. Odaslane su snažne poruke, ukazano je na probleme u stranci, ali i sugerirano na stranačkom jedinstvu koje je prijeko potrebno u brojnim današnjim previranjima u našoj državi.

- Imamo na raspolaganju 25 milijuna eura za projekte kroz Intervencijski plan regeneracijom ratom stradalih područja i ove godine počinjemo sa značajnim trošenjem tih sredstava. U tijeku je izgradnja vodovodnih mreža Nadin, Perušić Benkovački, Lišane Ostrovičke, vodocrpilište Kožlovac, a kroz nekoliko mjeseci počinje Nadin faza 2 i Podgrađe. Po završetku projektne dokumentacije ide 5 faza vodovoda Vukšić-Prović a zatim Lepuri-Bulić. Završeni su slijedeći projekti: Reciklažno dvorište, cesta Nadin-Nadinski vinogradi i završava se centar za socijalnu skrb. Dobili smo sredstva za uređenje novog vrtića na Baricama i obnavlja se zgrada suda, rekao je predsjednik GO HDZ-a Benkovca i gradonačelnik Tomislav Bulić.

- Gdje je HDZ na čelu, te općine, gradovi i županije napreduju i to je neosporna činjenica. Premijer Plenković simbolično je započeo posjet našoj županiji baš ovdje u Benkovcu uz potpisivanje 12 milijuna kuna uređenja i rekonstrukcije stare gradske jezgre Grada Benkovca. Obišli smo projekte u infrastrukturi i gospodarstvu vrijedne milijardu kuna. Posjetili smo energanu na bio masu vrijednu 25 milona eura koje će Benkovcu te Zadarskoj županiji donijeti nove mogućnosti i što je najbitnije nova radna mjesta, rekao je župan Božidar Longin.

Načelnik općine Poličnik Davor Lončar darovao je mini bistu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana gradonačelniku Tomislavu Buliću kao znak sijećanja na povijesnu obljetnicu osnutka HDZ-a Benkovca prije 29 godina. Izaslanik predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, Božidar Kalmeta pozvao je na potporu u radu vlade premijera Plenkovića te je kao i prethodni govornici istaknuo važnost stranačkog zajedništva bez kojeg bi najveća stranka sasvim sigurno krenula u pogrešnom smjeru. Nakon završetka svečanog skupa klapa Asserija zapjevala je stranačku himnu "Bože čuvaj Hrvatsku".

25. travanj 2024 13:23