StoryEditorOCM
RegionalFOTO: USKRSNA BICIKLIJADA 2019.

Kakav džentlmen: prvi put na virskim biciklijadama sretni dobitnik poklonio je nagradni bicikl prijateljici Željki!

Piše Kažimir Škrbić / Virski list
23. travnja 2019. - 10:37
IMG_001.JPG

Dok je nevoljko prilazio bini nakon što je prozvan kao sretni dobitnik oko 3.500 kuna vrijednog Fuji Mountain Bikea, Josip Zrilić vrtio je glavom. Dosadašnji dobitnici na tradicionalnim biciklijadama od Zadra do Vira uglavnom su se s razlogom radovali, dok je Zrilić izgledao kao čovjek koji proklinje tešku sudbinu. Međutim, samo je tako izgledao.

- Već imam bicikl koji koristim, pa ovaj dobiveni poklanjam svojoj prijateljici - kazao je 35-godišnji Josip. U tom trenutku vidjeli smo napokon i sreću – ime joj je bilo Željka Klasić Vladović, Josipova je prijateljica i supruga njegovog najboljeg prijatelja.

- Prekrasan je osjećaj dobiti nagradni bicikl, pogotovo jer mi jer ovo prvo sudjelovanje na virskim biciklijadama. Naravno, i zbog geste prijatelja Josipa. Pričali smo prije izvlačenja, a onda je Josip kazao kako će mi pokloniti bicikl ako njegovo ime bude izvučeno na tomboli. Sada moram nazvati frendicu koja mi je posudila bicikl za biciklijadu da dođe po nju na Vir, ja se imam s čim vratiti - u dahu je kazala Zadranka Željka. Sve se zapravo poklopilo sudbinski. Prije nego je pročitano Josipovo ime kao sretnog dobitnika najvrijednije nagrade, čak troje izvučenih dobitnika za istu nagradu nije bilo prisutno na Trgu svetog Jure, a propozicije su jasne: bicikl dobiva samo onaj tko ostane na izvlačenju nagrada. Josip je bio četvrti izvučeni, odnosno prvi koji je ostao na otoku, a ovo mu je bilo i prvo sudjelovanje.

- Prvi put sam na biciklijadi, a u Zadar sam došao iz Njemačke na godišnji. Što se tiče bicikla, zaista mi nije potreban jer ga već imam. Inače sam iz biciklističke obitelji, otac i stric vozili su biciklističke trke - objasnio je Josip svoju prijateljsku i džentlmensku gestu. Tako je lijepo travanjsko i uskrsno druženje biciklista i biciklističkih rekreativaca na 26. biciklijadi Zadar – Vir dobilo najljepšu moguću priču, ali radovali su se, također kao sretni dobitnici kompleta biciklističke opreme, Danijela Zdrilić, Višnja Knežević, Andrea Ilijašić, Ljubica Ivaniš, Drago Ivaniš i Marija Bazina.

Ukupno se za 26. biciklijadu od Zadra do Vira prijavilo 512 sudionika koji su startali u 10 sati s Branimirove obale u Zadru, a po dolasku na otok okrijepili su se bananama, narančama, vodom i slasnom paštom bolonjeze koju im je spremio kuharski tim restorana Kotarina. Najveći biciklistički i obiteljski rekreativni događaj u Zadarskoj županiji vrhunski su odradili poduzeće Vir turizam u suradnji s Biciklističkim klubom Zadar, virskim općinskim poduzećima Čisti otok, Vir zaštita i Vir održavanje, kao i kompanijom Taxi Vir te zadarskom Prometnom policijom i Službom hitne medicinske pomoći. Na glavnom virskom trgu neumorno je svirao Zaratino, svoj program imale su i mlade virske plesačice predvođene Emerikom Tičić de los Santos iz Plesnog kluba Zara, a biciklijadu je sponzorirala Općina Vir koja je utemeljitelj tradicionalne biciklijade Zadar – Vir. Barbara Buškulić i Darija Zrilić iz destinacijske kompanije Vir turizam te zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić, vodili su program izvlačenja nagrada, a zamjenik načelnika Vučetić ujedno je i vozio biciklijadu Zadar – Vir u društvu direktorice Vir turizma Kristine Perić i direktora Vir zaštite Ante Orlića, kao i uz tradicionalno sudjelovanje većeg broja Virana.

 

Nije mogao voziti Uskrsnu biciklijadu 2019., ali je zadarski biciklistički as poručio:

ŠIME BAJLO: VIDIMO SE SLJEDEĆI PUT

Već oko devet sati počelo je na Branimirovoj obali u Zadru okupljanje biciklista i rekreativaca iz Zadra, cijele Zadarske županije, brojnih virskih vikendaša iz Hrvatske i turista iz Slovenije, Mađarske, Austrije, Njemačke, Slovačke, Češke i drugih zemalja. Vladao je uobičajeni šušur uz prijave i podjelu majica 26. biciklijade, a među onima koji su startali na Branimiru bio je i biciklistički as Šime Bajlo. Nekadašnji biciklistički šampion redovito odvozi koji kilometar do Dikla, pa se potom do Vira prebaci s prijateljima, no ovog puta svratio je pozdraviti sudionike biciklijade i napraviti kilometar-dva.

- Oporavljam se od operacije pa još nisam u stanju duže voziti, ali mi je uvijek lijepo doći na okupljanje biciklista. Vidjet ćemo se sljedeći put - poručio je Bajlo.

 

Na Uskrsnoj biciklijadi bilo je 512 prijavljenih 
NA SVIM DOSADAŠNJIM BICIKLIJADAMA SUDJELOVALO 7.500 BICIKLISTA

Sa 512 prijavljenih za Uskrsnu biciklijadu Zadar – Vir broj sudionika svih dosadašnjih biciklijada popeo se na približno 7.500 biciklista i zaljubljenika u biciklizam. Prema Viru su na biciklijadama vozili biciklistički entuzijasti iz svih krajeva Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Njemačke, Austrije, Mađarske, Slovačke i Češke. Rekordi su ostvareni tijekom 2017. i 2018. godine kada je Božićnu biciklijadu vozilo 706, a Uskrsnu čak 1.007 ljubitelja biciklizma i rekreacije. Neki su bili prvi put.

- Prvi puta sam na virskoj biciklijadi i oduševljena sam! Inače vozim bicikl u društvu s prijateljicama, ali je ovaj događaj zaista poseban zbog druženja - nije krila radost zbog virskog biciklističkog eventa Sanja Fabac, dok su Iva, Tea, Ivana i najmlađa Karlla već sudjelovale na biciklijadi od Zadra do Vira.

- Prvi put nam je bilo super, pa smo došle opet. Uživamo u druženju i bicikliranju jer je riječ o lijepoj rekreaciji - poručile su mlade Zadranke.

18. travanj 2024 00:46