StoryEditorOCM
RegionalVUKŠIĆ:

Služena misa za poginule hrvatske branitelje župe Lišane

Piše Marko Ledenko Mane
23. travnja 2019. - 12:44
LEDENKO1.JPG

Na Uskrsni ponedjeljak u župnoj crkvi sv. Mihovila u Vukšiću , tradicionalno je služena misa na spomen 14 poginulih hrvatskih branitelja župe Lišane. Župi Lišane pripadaju mjesta : Vukšić, Lišane, Bulić, Prović i Ostrovica. U župi je poginulo 14 hrvatskih branitelja , svi žitelji su bili prognani, sve kuće zapaljene, a osam crkava srušeno je do temelja. Misu s mnoštvom vjernika predvodio je župnik fra Božo Mandarić.

-Danas se s posebnim pijetetom sjećamo naših poginulih hrvatskih branitelja koji su dali svoje živote za Domovinu, crkvu i Boga. Dok se molimo za njih , neka nam Gospodin u ovim teškim vremenima dade snage da ne posustanemo u čvrstom svjedočenju svoje vjere. Sjetimo se kako smo se tijekom Domovinskog rata puno molili Bogu, a sada je naša molitva i vjera oslabila. Uvjeren sam da Bog dopušta neke stvari da se mi kršćani osvijestimo, počnemo jače moliti i živjeti u zajedništvu. Uskrsli Kriste hvala ti što si nam došao dati nadu da budemo ustrajni u svojoj vjeri - rekao je na kraju fra Božo Mandarić.

Nakon završetka mise fra Božo je ispred centralnog križa dao odriješenje za sve poginule hrvatske branitelje župe Lišane.

20. travanj 2024 00:24