StoryEditorOCM
RegionalMJEŠTANI PRIVLAKE NA NOGAMA: NIKNUO BETONSKI ZID POSRED PLAŽE VRULJICE

Načelnik Begonja: Prvo su Privlačani to prodali, a sada se bune! Neka institucije rade svoj posao...

Piše Matea Gugić
24. travnja 2019. - 23:27
plaza 1

- Oteli su nam plažu na Vruljicama – zavapili su jutros na društvenim mrežama brojni Privlačani vidjevši objavu o izgradnji velikog betonskog zida posred plaže na predjelu Soline. Zid je podignut doslovno na morskoj crti i izgleda kao dio nekog dvorišta obližnje kuće, odnosno kaskadnog zida ispod nje.

Kako je moguće da je takav "Privlački zid" niknuo u samo nekoliko dana, a da pritom to nitko nije vidio ili reagirao, upitali smo načelnika općine, Gašpara Begonju.

- Nije se to baš dogodilo preko noći, ali da, istina je da mi u Općini za to nismo znali – priznao nam je Begonja dodavši kako su mu u prošli petak komunalni redari u redovnom obilasku javili o novoj gradnji, ne uz more, već doslovno - na moru.

Sve je počelo prošle godine kad su, jednako tako ekspresno, niknuli željezni i drveni kolci svojstveni geodetima i tad je već bilo jasno da je stranac, kojem je legalno prodana čestica, odlučio nešto graditi.

- Mi smo ga odmah upozorili i on nas je poslušao. Maknuo je sve kolce i to je bilo to – kaže Begonja i naglašava da je ta čestica svojedobno tom stranom državljaninu legalno prodana i to za, kako tvrdi, velike novce, oko 250 do 300 eura po metru kvadratnom.

- Prvo su Privlačani to prodali, a sada se bune. Naravno da je to ružna slika koja baca mrlju na cijelu Privlaku, ali ako je to sve po zakonu, mi tu nemamo što. Uostalom, to nije u našoj nadležnosti već Lučke kapetanije. Mi smo o svemu detaljno izvijestili hidrograđevnog inspektora Nediljka Sjauša i sad čekamo odgovor. Neka institucije rade svoj posao – govori Begonja. Ako se donese odluka da je u pitanju bespravna gradnja, dodaje, zid će biti srušen o trošku općine koja će kasnije račun ispostaviti dotičnom graditelju.

No, pokaže li se da je sve legalno, zid ostaje na plaži, a Privlačani bi tako mogli ostati bez svojih Vruljica...

18. travanj 2024 17:18