StoryEditorOCM
RegionalSAJAM "RURALNI OKUSI" U STARIGRADU

Uz lokalne proizvođače na sajmu će biti čak 19 europskih izlagača

Piše Zadarski.hr
30. travnja 2019. - 21:11
Ruralni_okusi_bura_B2_plakat

Sajam LAG-a „Bura“ „Rural Flavours“ održava se 04.05.2019 godine u Starigradu Paklenica na Bikariji od 16 h do 22 h. LAG „Bura“ provodi drugu etapu transnacionalnog projekta „Rural Flavours“ sa partnerima Paphos District Development Agency “Aphrodite” and Development Agency of Lemesos LTD iz Cipra, Karhuseutu iz Finske, Comarca de LaCarq iz Španjolske, Hiiumaa iz Estonije i ADIRN iz Portugala.

U sklopu sajma „Rural Flavours“ dolazi 19 europskih izlagača i 20 estonskih dužnosnika. Biti će priređeni kako lokalni tako i europski specijaliteti: Commandaria vino iz Cipra, juha Trahana, portugalsko vino Casal de Freiras i mnogi drugi lokalni specijaliteti.

Imate priliku susresti se i s proizvodima lokalnih proizvođača OPG Eugen Novaković, OPG Dragica Milutin, OPG Dušević, OPG Baričević Luka, Pršutana Puntica, OPG Ivica Đurica, te također pobliže saznati o radu LAG-a „Bura“ i FLAG-u „Tri mora“, te turističkim zajednicama područja LAG-a „Bura“. Svoje proizvode predstaviti će i Dom za odrasle u Zemuniku, Zavičajni klub Janko Mitrović, Nacionalni Park Paklenica i udruga „Prospero“.

Na sajmu nastupaju KUD Sv. Lovre Vrsi, KUD Ruža Hrvatska, KUD Podgorac, Klapa Aria, band Lanterna. U slučaju lošeg vremena, sajam će se održati u hotelu Alan u Starigradu.

LAG “Bura” je prvi LAG u Hrvatskoj koji je stupio u provedbu podmjere međunarodne suradnje 19.3.2. PRR-a RH 2014-2020. Cilj projekta Ruralni Okusi je  poticanje na sustav kvalitete, međunarodna promocija svih aktivnosti na području LAG-a, stvaranje prepoznatljivih proizvoda koji će se ravnopravno natjecati na međunarodnom tržištu. Na ovaj se način otvara put ka međunarodnom tržištu kao i mogućnost suradnje zainteresiranih dionika ovoga projekta. Krajnji cilj ovoga projekta je umrežiti što više lokalnih proizvođača iz svih partnerskih zemalja, predstaviti  turističke potencijale, istaknuti kulturne i tradicijske vrednote. Posebna će se pozornost usmjeriti na širenje poslovne suradnje  na budućim zajedničkim projektima koji bi objedinili suradnju „malih“ dionika-ističe voditeljica LAG-a „Bura“, Ana Škara.

20. travanj 2024 12:09