StoryEditorOCM
RegionalPRIMITIVCI NADMAŠILI SAMI SEBE

Uznemirujuće fotografije s Klisa: u prirodu iskrcali cijeli stan i - mrtvog psa!?; 'Šokirana sam, prisjeo nam je boravak na svježem zraku...'

Piše Gabrijela Radanović / SD
2. svibnja 2019. - 16:32
11028875

Ne prođe ni nekoliko dana da nam čitatelji ne pošalju fotografije još jednog ilegalnog deponija s različitih "kantuna" naše županije.

Primitivci među nama uvijek iznova uspiju nadmašiti sami sebe i dokazati da su, među mnogim bićima koja koračaju ovim planetom, ljudi još uvijek daleko najgora vrsta. Tako je na Putu Caktaša, iznad Klisa, netko odlučio iskrcati cijeli stan i kao da to nije dovoljno, uz vreće šuta odbačen je i truplo psa.

Našim je čitateljicama, koje su na tu lokaciju "pobjegle" s namjerom da se sa svojim ljubimcima opuste na svježem zraku, doslovno prisjeo boravak u prirodi.

- Umisto da guštamo u zelenilu, naišle smo na ovaj otpad i to je, nažalost, sve češća pojava. Tamo je doslovno istovaren cili stan, od fotelje, kauča, metle, lancuna, čak i palme u pitaru, pa do šuta, laminata, pločica, dijelova mašine za robu… Cili taj stan je iskrcan odmah nakon rampe pokraj glavne ceste, na serpentinama poviše Klisa prema prijevoju na Kočinjem brdu - svjedoči naša sugovornica, koju je posebno, kao vlasnicu psa, ganuo pronalazak strvine domaće životinje, a po zubima pretpostavlja da se radilo o mladom psu.

- Da komunalni redari očitavaju čipove, što su po zakonu dužni raditi od srpnja 2018. godine, lako bi se moglo ući u trag vlasniku psa. Ova nesretna životinja vjerojatno nema čip, jer onda ne bi bila ovako odbačena sa šutom i foteljom - ističe ogorčena sugrađanka.

Osim hrpe namještaja i raspadajuće životinje koju je pronašla neposredno uz staru klišku cestu, nakon samo desetak minuta šetnje dalje kroz krševiti teren, stigla je do nove hrpe građevinskog otpada ostavljenog među zelenilom. Kao što smo već napisali, ovi pojedinci su uspjeli podignuti letvicu i nadmašiti sve one bahate pojedince koji na svakom koraku odbacuju "šut" i stari namještaj.

Zato malo bolje pogledajte fotografije stolice, fotelje i ostataka od kauča ili pak psa, i pokušajte se prisjetiti je li netko od vaših prijatelja nedavno preuređivao stan i bacao takav namještaj, ili se pokušao "riješiti" kućnog ljubimca. Uvijek je dobro znati s kim imate posla.

18. travanj 2024 06:12