HAVARIJA BRODA KOJI PLOVI NA LINIJI SPLIT ANCONA Trajektu "Aurelia" otkazali motori, pluta po moru, a 250 putnika čeka pomoć iz Zadra!

HAVARIJA BRODA KOJI PLOVI NA LINIJI SPLIT ANCONA

Brod ‘Aurelia’ talijanskog brodara SNAV, koji plovi na liniji Ancona-Split, jutros je doživio havariju kraj Žirja. Brod je trebao jutros oko sedam sati uploviti u splitsku luku, ali je na putu ostao bez pogona te je ostao plutati u šibenskom akvatoriju.

Brod ‘Aurelia’ dugačak je 150 metara te širok 25. Na trajektu je oko 250 putnika, 50 vozila te 80-ak članova posade.

Po brod su prvo krenula dva tegljača iz Šibenika i Splita, međutim, zbog loših uvjeta na moru su odustali od tegljenja. Novost je da su prema trajetku iz zadarske luke Gaženica isplovili su tegljači Polluy i Venus riječke kompanije 'Jandranski pomorski servis, doznajemo iz Centra za traganje i spašavanje na moru – MRCC Rijeka.

"Ministarstvo je upoznato s havarijom, ali nije bilo potrebe za koordiniranom spasilačkom akcijom, nema štete ni ozlijeđenih. Radi se o kvaru pogonskog stroja, a u svrhu prevencije osigurana je adekvatna pratnja do sidrišta. Onečišćenja mora nema, a izvršit će se u tom smislu i daljnje provjere", kaže David Radas, voditelj službe za odnose s javnošću Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Uskoro opširnije...

 

Naslovnica Regional

Najčitanije