StoryEditorOCM
RegionalVIR TURIZAM SUDJELUJE U BRENDIRANJU ZADARSKE REGIJE KAO IDEALNE I POŽELJNE REGIJE AKTIVNOG ODMORA

Na Viru će se u subotu voziti Zadar MTB Cross Country Race

Piše Kažimir ŠKRBIĆ
9. svibnja 2019. - 14:24
OUTDOOR_003.JPG

Oko 400 dosad prijavljenih natjecatelja u brdskom biciklizmu, cestovnom trčanju, trailu, plivanju, jedrenju i vožnji kajakom sudjelovat će ovog vikenda (od 10. do 12. svibnja) na trećem izdanju Zadar Outdoor festivala, a jedan dio natjecatelja vozit će u subotu Zadar MTB Cross Country Race od Kraljevskih vinograda u Petrčanima do cilja na otoku Viru. Kao i uvijek kada se organiziraju sportski događaji na otoku, Općina Vir javlja se kao sponzor događaja, dok je destinacijska kompanija Vir turizam suorganizator i partner brdske biciklističke discipline zadarskog Outdoora.

- Naša se destinacijska kompanija opredijelila za sport i rekreaciju u smislu osnovnih aktivnosti pozicioniranja otoka Vira kao izletničke destinacije, a cikloturizam smo prepoznali kao naročito turistički privlačan i popularan. Zadar Outdoor je lijep i za cijelu našu zadarsku regiju iznimno značajan događaj, pa smo već drugi put uključeni u festivalski program kako bi pomogli brendiranju zadarske regije kao idealne i poželjne regije aktivnog odmora - ističe event menadžerica Vir turizma Darija Zrilić.

Na trećem Zadar Outdoor festivalu sudjelovat će natjecatelji iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Finske, Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država, Brazila, Slovenije, Češke, Poljske, Mađarske, Srbije, Slovačke, Nizozemske, Italije, Japana, Belgije, Austrije, Švedske i Francuske, pa čak i jedan natjecatelj iz Posebne upravne regije Makao, odnosno veći broj zaljubljenika u sport i rekreaciju te blogera koji će svoja iskustva sa zadarskog festivala dijeliti s milijunima čitatelja širom svijeta.

Brdska biciklistička utrka od Petrčana do Vira u tom je kontekstu posebno privlačna jer kombinira asfaltne, pješčane i makadamske putove uz samu obalu, a po dolasku na cilj na virskoj rivi natjecatelje očekuje okrjepa, dodjela medalja i fešta sa sjajnim zadarskim Hot Stuff Bandom. Utrka Zadar MTB Cross Country starta u 10:30 u Petrčanima, a dolazak biciklista na ciljnu ravninu kod virske rive očekuje se oko 12 sati.

19. travanj 2024 16:49