StoryEditorOCM
RegionalOSUĐEN ŠEF LIČKOG HDZ-a I IZVRŠNI DIREKTOR HNS-a

"Prošišao" znak STOP i izazvao prometnu nesreću u kojoj je teško ozlijeđen savjetnik predsjednice

Piše Anita Belak-Krile/PSD
16. svibnja 2019. - 10:55
Bez naslova

Šef ličko-senjskog HDZ-a i izvršni direktora Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić proglašen je krivim za izazivanje prometne nesreće. Osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci, no izrečena mu je uvjetna presuda od dvije godine prema kojoj ne mora u zatvor, ako u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo.

Podignuta optužnica protiv šefa ličkog HDZ-a i saborskog zastupnika: izazvao prometnu nesreću u kojoj je teško ozlijeđen savjetnik predsjednice

Kako je priopćilo vukovarsko Općinsko državno odvjetništvo, Općinski sud u Vukovaru je na sjednici optužnog vijeća donio presudu na temelju sporazuma stranaka.

Presuda je pravomoćna jer su se i branitelj i oštećenici nakon objave presude odrekli prava na žalbu, objavili su iz vukovasrkog ODO-a.

Kako je poznato Marijan Kustić koji je tada bio i saborski zastupnik HDZ-a, 8. lipnja prošle godine oko 2.15 sati na cesti kod mjesta Bobota nedaleko Vukovara izazvao je prometnu nesreću. Upravljao je osobnim vozilom zagrebačkih registracijskih oznaka te se, na raskrižju s državnom cestom, nije zaustavilo na obavezni znak zaustavljanja.

U tom je trenutku iz smjera Osijeka naišao Peugeot i došlo je do sudara, a nastradao je i Punto koji je došao iz smjera Bobote.
S Kustićem je u automobilu na suvozačevom mjestu bio Tomislav Madžar, savjetnik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koji je u nesreći teže ozlijeđen, kao i suvozač u drugom automobilu.

16. travanj 2024 17:26