TARIK FILIPOVIĆ O NEPREŽALJENOM ZADARSKOM KVIZ MAJSTORU 'Želio sam ukinuti joker zovi, uz Mirka nije imao smisla! Harao je!'

TARIK FILIPOVIĆ O NEPREŽALJENOM ZADARSKOM KVIZ MAJSTORU

Prošle su dvije godine od smrti najomiljenijeg hrvatskog meštra kviza, Zadranina Mirka Miočića. U razgovoru za Story, voditelj kviza koji je njemu više puta sjedio sučelice, Tarik Filipović, ovako je o njemu rekao:

"Mirko Miočić je dio naših života, uvijek će to biti. On je urezan zlatnim slovima u kvizašku povijest Hrvata. Od Laze Goluže i Maje Jurković, koji su bili 'mama i tata' kvizova, Mirko Miočić je jedan od natjecatelja koji je 'harao'.

U vrijeme 'Milijunaša' sam predlagao ukinemo joker 'zovi', jer uz Mirka to nije imalo smisla! Bili smo dragi prijatelji, zaista se poštovali i cijenili, i najljepše od svega je što on nije zaboravljen poput mnogih dugih. Dobio je svoj kvizaški memorijal u Zadru, tako da će Mirko uvijek s nama živjeti...".

Upitan koji su mu još natjecatelji, osim Miočića, ostali u posebnom sjećanju, Tarik je odgovorio:

"Kroz cijelu ovu moju 16-godišnju povijest kvizova pamtim osvajače velikih iznosa, Miru Bićanić i profesora Mlinarića, koji su osvojili u raznim kvizovima po milijun kuna.

Pamtiš dobre energije, osmjehe koji plijene, velike provale... Neki osvoje ogromne iznose i ipak vam prođu mimo pogleda, mimo duše.

Svakome se natjecatelju pristupa isto, a netko se potrudi bilo energijom, bilo znanjem ili nečim trećim da ga zapamtite i da vam ostane u sjećanju.

 

View this post on Instagram

Otišao je najveći...legenda...prijatelj...neponovljivi Mirko...zbogom dragi moj ,počivaj u miru...

A post shared by Tarik Filipovic (@tarikfilipovicofficial) on 

 

Na pitanje koliko je sam naučio kroz godine vođenja raznih kvizova, Filipović rezimira:

"Pa nekako sam mislio da puno toga znam, dok nisam upoznao i Mirka, i moje ostale lovce u 'Potjeri'. Sad više ne mislim baš da toliko puno znam. Ponekad dođe nekom natjecatelju niz pitanja gdje znam apsolutno svaki odgovor, a onda se dogodi četiri-pet, gdje ne znam niti jedan." - priznao je Tarik, koji od jeseni ponovno sjeda za kormilo "Milijunaša", prenosi Slobodna Dalmacija.

Naslovnica Regional

Najčitanije

BRUTALNA LIKVIDACIJA NA MAGISTRALI Tko je smaknuo Karmelina? Zadnje sate proveo je u kafiću, a onda mu je došla cura i sjeli su u Pola... Šokirana obitelj ne može ni naslutiti motiv: "Nikome nije jasno. Nije bio nikakav kriminalac. Vozio je auto star 23 godine i radio na baušteli"

Tko je smaknuo Karmelina? Zadnje sate proveo je u kafiću, a onda mu je došla cura i sjeli su u Pola... Šokirana obitelj ne može ni naslutiti motiv:
  Jedan od hitaca prostrijelio je Karmelinovu vratnu karotidu, a ostali su ga pogodili u glavu. Polici...
Tko je smaknuo Karmelina? Zadnje sate proveo je u kafiću, a onda mu je došla cura i sjeli su u Pola... Šokirana obitelj ne može ni naslutiti motiv: "Nikome nije jasno. Nije bio nikakav kriminalac. Vozio je auto star 23 godine i radio na baušteli"