StoryEditorOCM
RegionalOBJAVLJEN PROGRAM "KUNJSKOG LITA 2019."

Uz Maju Šuput, očekuje vas klapa Šufit, filmske večeri i večeri folklora, Sajam otočnih proizvoda...

Piše Andrina Luić
20. svibnja 2019. - 21:48
11

Kao i svake godine, dva mjeseca prije kalendarskog početka ljeta, Turistička zajednica Općine Tkon objavila je program za “Kunjsko lito 2019”.

- Brojna događanja, koja obuhvaćaju kulturno-zabavne i sportske manifestacije, namijenjena su različitim dobnim skupinama i afinitetima gostiju, posjetitelja, ali i lokalnog stanovništva. Želja nam je da svatko pronađe nešto za sebe, kaže Taki Rudić iz TZO Tkon te kao središnje događanje ističe Ljetni Sajam otočnih proizvoda s raznolikom ponudom autohtonih otočnih proizvoda čiju kvalitetu jamči i oznaka Hrvatski otočni proizvod.

Svečano otvorenje sajma bit će 23. lipnja, a u srpnju i kolovozu sajam će se održavati svaki četvrtak na Mulu u Tkonu. U Ugriniću će se i ove godine, 14. srpnja, održati regata drvenih brodova na oštra idra i trevu „Đir po konalu“, a u Tkonu Akvatlon, natjecanje u plivanju i trčanju te Plivački maraton do otoka Sv. Katarina.

- Zajamčena zabava sve posjetitelje očekuje 9. kolovoza, na Ribarskoj noći, najstarijoj manifestaciji koja se u Tkonu tradicionalno održava oko blagdana Velike Gospe, a ove godine za dobru atmosferu pobrinut će se Maja Šuput, najavljuje Taki Rudić.

Za Dan općine, 11. srpnja, na blagdan sv. Benedikta, u večernjim satima nastupit će Klapa Šufit, a isti dan bit će i prigodno otvorenje izložbe umjetničkih radova fra Joakima Gregova u Škraping centru. Izložba će se moći razgledati tijekom srpnja i kolovoza.

- I ovoga ljeta imat ćemo Večer folklora, Susret klapa, tradicionalnu Kunjsku feštu… Organizirali smo i filmske večeri na otvorenom, u posebnom ambijentu na Kolešću, te lutkarske predstave za djecu koje će se održati kod Osnovne škole u Tkonu. Cilj je da našim gostima i posjetiteljima pružimo raznovrstan program kako bi im boravak u našemu mjestu i na cijelom otoku bio ispunjeniji te kako bi uz prirodne ljepote, sunce i more doživjeli i drugu dimenziju Pašmana kroz kulturu, sport, zabavu, napominje Taki Rudić iz TZO Tkon.

26. travanj 2024 17:47