StoryEditorOCM
RegionalNEMA KRAJA NESTABILNOM VREMENU U HRVATSKOJ

Česte kiše, pljuskovi i oluje praćenje grmljavinom vladat će do kraja tjedna, jedino će u petak biti mirno

Piše Damjan Raknić / Jutarnji list
23. svibnja 2019. - 13:24
zagreb_tuca1-220519

Gorje, Istru, šire riječko područje, dalmatinsko zaobalje i područje oko Zagreb i u četvrtak će zadesiti nestabilne vremenske prilike, odnosno izraženiji pljuskovi, grmljavina i tuča, piše N1.

FOTO, VIDEO: POSLIJEPODNEVNO ZAMRAČENJE IZNAD ZAGREBA I OKOLICE 'Nevrijeme nam je uništilo sve, ovakve gromade ovdje nisu padale 50 godina'

Olujni oblaci koji su u srijedu u kasnim popodnevnim satima u Zagreb donijeli nevrijeme i tuču. U glavnom je gradu Hrvatske u kratkom periodu pala znatna količina kiše, dovoljno da se poplave neke ulice.

Nestabilne vremenske prilike, česte kiše, pljuskovi i oluje praćene grmljavinom diljem Lijepe naše već danima mnogima jamačno kvare planove. Takve će prilike vladati i u četvrtak jer do Hrvatske stiže sa sjevera i sjeverozapada Europe vlažan i nestabilan zrak.

U noći s četvrtka na petak bit će lokalnih nestabilnosti, poglavito u ranim noćnim satima, kada će biti umjereno do pretežno oblačno. Naoblaka će se prema jutru malo smanjiti, kad bi se trebalo razvedriti u zapadnim predjelima Hrvatske. Razvedravanje je uvod u sunčaniji i mirniji petak.

Temperature će danas biti uglavnom u rasponu od 15, 16, u zapadnim predjelima Hrvatske do najviše 24 na Jadranu. U noći će biti svježe, bit će pretežno od 6 do 12 stupnjeva, više duž obale, osobito u Dalmaciji, gdje će biti ugodnije, oko 15.

Nastavak tjedna bit će malo topliji, osobito u petak, i subotu, kad će biti pretežno sunčano diljem Hrvatske. Ipak, stabilizacija će biti kratkog vijeka, i već od nedjelje ponovno će biti kiše i pljuskova.

16. travanj 2024 16:26