StoryEditorOCM
RegionalHOROR NA AUTOCESTI, HAC IZRAŽAVA SUĆUT

Kamion na odmorištu pokosio grupu ljudi, usmrćeno je dvoje djece, navodno su putovali u Zadar

Piše JL, Zadarski.hr
7. lipnja 2019. - 14:05
Nesreća Novska

Na odmorištu Novska sjever u smjeru Zagreba na Autocesti Zagreb-Lipovac vozač kamiona bez kočenja je naletio na grupu ljudi.

Prema neslužbenim informacijama, kamion je uletio na prostor odmorišta u trenutku dok su iz parkiranog autobusa izlazili putnici te na njih naletio. Prema istim izvorima, na mjestu je poginulo dvoje djece, a više osoba je ozlijeđeno. Jutarnji neslužbeno doznaje da je riječ o dvoje djece koja su putovala iz Dalja u Zadar.

Nesreća se, prema izjavama očevidaca, oko 10.15 sati, a kako pričaju svjedoci kamion je s autoceste uletio na parking zbog navodno zaglavljenog tempomata, prenosi portal SBplus.

Jutarnji list neslužbeno doznaje da su poginula djeca koja su putovala putovala iz Dalja u Zadar.

- Kako nije mogao usporiti uletio je na odmorište na kojem su stajali ljudi koji su izašli iz više autobusa kako bi se odmorili prije nastavka puta. Bilo je strašno - kazali su čitatelji koji su dojavili o ovoj strašnoj nesreći.

Iako službenih podataka o sudionicima nesreće i okolnostima koje su do nje dovele još uvijek nema, svjedoci navode kako su navodno tri osobe smrtno stradale, dok ih je oko desetak ozlijeđeno.

Uz policiju na terenu su i novogradiški vatrogasci te hitne službe koje pružaju pomoć stradalima. Prema informacijama s kojima raspolaže SBplus ozlijeđene prevoze i u novogradišku bolnicu.

Iz Hrvatskih autocesta o nesreći su se oglasili priopćenjem: 

"U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila danas na odmorištu Novska, na autocesti A3 Zagreb - Lipovac, život je izgubilo dvoje djece. Ova tragedija teško je pogodila sve radnike Hrvatskih autocesta.

Uprava i radnici Hrvatskih autocesta iskreno suosjećaju s obiteljima stradale djece te ovim putem izražavamo duboku sućut obiteljima nastradalih, a svim ozlijeđenima želimo brz oporavak", stoji u priopćenju.

25. travanj 2024 09:38