DAN GRADA BENKOVCA I BLAGDAN SVETOG ANTE Pred gradom Benkovcem je veliko razvojno razdoblje!

DAN GRADA BENKOVCA I BLAGDAN SVETOG ANTE

Tradicionalno na Kaštel Benkoviću u Benkovcu, svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen je u utorak, 11. lipnja 2019.  Dan Grada Benkovca i blagdan njegovog zaštitnika svetog Ante.

Nakon uvodnog obraćanja predsjednika Gradskog vijeća Borisa Ercega koji je čestitao laureatima i kazao kako bi upravo oni trebali biti uzor i poticaj ostalima, o učinjenom u proteklom razdoblju te planovima za naredno razdoblje govorio je gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić.

„Pred gradom Benkovcem je jedno veliko razvojno razdoblje, možda kao nikad prije u njegovoj povijesti“,  kazao je  Bulić dodajući  kako je niz projekata vrijednih 200 milijuna kuna jamstvo  budućeg uspješnog razvoja Benkovca. „Velik dio projekata financira se iz europskih strukturnih i investicijskih fondova kojim  želimo postići nekoliko ciljeva, a to su smanjenje socijalne nejednakosti, isključenosti, siromaštva, i depopulacije, poboljšanje infrastrukture, jačati ulogu grada kao središta društvenog i kulturnog života Bukovice i Ravnih kotara“,  rekao  je benkovački gradonačelnik Tomislav Bulić. Rekonstrukcija stare gradske jezgre, projekt benkovačkog sajma, Doma kulture, turističke tematske rute, samo su neki od brojnih projekata koji će se sljedećih godina realizirati na području Benkovca.  

Izgradnja vodovoda i odvodnje ključni su preduvjeti razvoja, istaknuo je župan Zadarske županije Božidar Longin. 

„Iz tog razloga, kao što je gradonačelnik spomenuo,  zajedno s Gradom Benkovcem, ali i s još 12 općina i gradova, radimo na projektu stoljeća – 'Aglomeraciji Novigradsko i Karinsko more – Podvelebitski kanal', i taj će projekt biti u najvećoj mjeri  financiran europskim sredstvima. Mi smo formirali projektni tim i krenulo se na izradu projektne dokumentacije. Nadam da ćemo u idućih nekoliko mjeseci napraviti one prve korake i znat ćemo financijske okvire.“, rekao je župan Longin.

Spomenuo je i  2. fazu izgradnje sustava za navodnjavanje Baštica, ukupne vrijednosti oko 17 milijuna kuna, čiji se završetak, kako je rekao  očekuje koncem godine. Pokrivena je površina od 160 hektara, a očekuje se 40-ak korisnika. „Premda je ovo tradicionalno poljoprivredni kraj, ulaže se intenzivno u razvoj ruralnog turizma, koji je doživio veliki iskorak u posljednjih nekoliko godina.

Razvoj mora biti održiv i zato je posebno važno istaknuti da ne možemo očekivati visoku razinu turizma ukoliko ne sačuvamo čist okoliš.“, dodao je župan Longin.

Povodom dana grada dodijeljena su i priznanja-  nagrada za životno djelo Vlatku Gulinu, klapskom pjevaču i kulturnom radniku, godišnje nagrade - rukometnom klubu Benkovac, i fotografu i pjesniku Branku Antunoviću, te pukovniku Radojku Bakoviću i Udruzi hrvatskih civilnih stradalnika domovinskog rata Zadarske županije za doprinos u Domovinskom ratu i očuvanje vrijednosti Domovinskog rata.

Naslovnica Regional

Najčitanije

BRUTALNA LIKVIDACIJA NA MAGISTRALI Tko je smaknuo Karmelina? Zadnje sate proveo je u kafiću, a onda mu je došla cura i sjeli su u Pola... Šokirana obitelj ne može ni naslutiti motiv: "Nikome nije jasno. Nije bio nikakav kriminalac. Vozio je auto star 23 godine i radio na baušteli"

Tko je smaknuo Karmelina? Zadnje sate proveo je u kafiću, a onda mu je došla cura i sjeli su u Pola... Šokirana obitelj ne može ni naslutiti motiv:
  Jedan od hitaca prostrijelio je Karmelinovu vratnu karotidu, a ostali su ga pogodili u glavu. Polici...
Tko je smaknuo Karmelina? Zadnje sate proveo je u kafiću, a onda mu je došla cura i sjeli su u Pola... Šokirana obitelj ne može ni naslutiti motiv: "Nikome nije jasno. Nije bio nikakav kriminalac. Vozio je auto star 23 godine i radio na baušteli"