FOTO: VOLONTERSKA AKCIJA IZ PROJEKTA "HRVATSKA U PLAVOM" U Sv. Filipu i Jakovu održana akcija čišćenja podmorja "More i Mi"

FOTO: VOLONTERSKA AKCIJA IZ PROJEKTA

U organizaciji Turističke zajednice i Općine Sv. Filip i Jakov te u suradnji s Gradskim društvom crvenog križa Biograd na Moru, u Sv. Filipu i Jakovu je održana velika akcija čišćenja podmorja "More i Mi", u kojoj su sudjelovali ronioci iz zadarske jedinice intervente policije, koji su uz pomoć mještana i raznih udruga iz Sv. Filipa i Jakova uspješno uklonili otpad koji se nalazio na dnu filipjanskog priobalja.

Akcija čišćenja se održala i u sklopu projekta Hrvatskog crvenog križa – "Hrvatska u plavom" kojem je cilj edukacija, akcija čišćenja podmorja i priobalja, a isto tako i motivacija svih sudionika i slučajnih prolaznika na odgovorno, sigurno i aktivno ponašanje te promicanje ekološki održivog razvoja.

U akciji čišćenja podmorja svi su sudjelovali na volonterskoj osnovi, a da bi akcija imala i edukativni karakter, Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru održalo je i edukativnu radionicu u sklopu koje su djeca mogli malo više naučiti o ekologiji mora te na koje sve načine čovjek djeluje na okoliš koji ga okružuje.

"Smatram da je održavanje ovakvih akcija čišćenja podmorja i okoliša jako bitno za ovo naše područje jer more je jednostavno dio naših života na mnogo načina. Isto tako, vrlo je važno da djeca što ranije shvate važnost čistoće mora i njegova utjecaja na naš svakodnevni život", rekla je Ana Barbaroša iz Turističke zajednice Sv. Filip i Jakov.

Naslovnica Regional

Najčitanije

BRUTALNA LIKVIDACIJA NA MAGISTRALI Tko je smaknuo Karmelina? Zadnje sate proveo je u kafiću, a onda mu je došla cura i sjeli su u Pola... Šokirana obitelj ne može ni naslutiti motiv: "Nikome nije jasno. Nije bio nikakav kriminalac. Vozio je auto star 23 godine i radio na baušteli"

Tko je smaknuo Karmelina? Zadnje sate proveo je u kafiću, a onda mu je došla cura i sjeli su u Pola... Šokirana obitelj ne može ni naslutiti motiv:
  Jedan od hitaca prostrijelio je Karmelinovu vratnu karotidu, a ostali su ga pogodili u glavu. Polici...
Tko je smaknuo Karmelina? Zadnje sate proveo je u kafiću, a onda mu je došla cura i sjeli su u Pola... Šokirana obitelj ne može ni naslutiti motiv: "Nikome nije jasno. Nije bio nikakav kriminalac. Vozio je auto star 23 godine i radio na baušteli"