StoryEditorOCM
RegionalVIDEO: TUŽNO JE NJAKALA, OSTAVLJENA POTPUNO SAMA NA NENASELJENOM OTOKU U ŠIBENSKOM ARHIPELAGU

Kako je spašena magarica Mija

Piše Ivana Vašarević
19. lipnja 2019. - 00:14
magarica Mija, spašavanje, otok Kaprije

- Rado ću primiti životinju. Pa taj koji je to učinio, mogao mi je reći, mi bismo je primili i prije. Snašli bismo se nekako, imam četiri tovara, a prijatelj s kojim surađujem u Udruzi ima ih i više - rekao je za Morski.hr Rokica Ferara, predsjednik Udruge Tribunjski tovar.

A onda je u utorak poslijepodne stigao i taj spasonosni poziv - naime, Bernard Roca Kunjka, vlasnik konobe Kunjka na otoku Kapriju, također u šibenskom arhipelagu, napuštenoj magarici odlučio je pružiti utočište.

Odmah je organizirao prijevoz i drvenim brodom uputio se na otok Ravan. Vožnja nazad do Kaprija trajala je skoro sat vremena.

- Kad smo došli po nju, ukopala se od straha. Morali smo je unijeti na brod i iznijeti na kopno, ali putem se svo vrijeme ipak mazila i vozila na provi. Popila je i pojela sve što smo joj dali - vodu, sijeno, mrkve...

Prekrasna je, sive boje s crnom prugom po dužini tijela do repa, a oko vrata kao da ima ogrlicu! Draga je i mirna, odlično se slaže s ljudima, ma čim se malo opustila i shvatila da je napokon na sigurnom, postala je umiljata poput janjeta! - govori nam gospodin Bernard Roca Kunjka.

 

Spašenoj magarici dao je ime Mija, jer je, kaže, u akciji njezina spašavanja sudjelovao i njegov prijatelj iz Vodica - Mijo.

- Kod nas će imati dobro društvo - imamo i mačke i pse, a ovdje je i restoran, već sad je svi obilaze i tetoše. S nama će provesti cijelo ljeto, brinut ćemo se o njoj sve dok smo i mi na Kapriju, a onda će je na jesen preuzeti Udruga Tribunjski tovar - otkrio nam je vlasnik konobe Kunjka.

19. travanj 2024 03:18