StoryEditorOCM
RegionalPOLAGANJEM VIJENACA NA GRADSKOM GROBLJU:

Obilježen Dan paških branitelja

Piše Zadarski.hr
29. lipnja 2019. - 16:29
pag1

Povodom obilježavanja Dana paških branitelja izaslanstvo Grada Paga kojega su činili  Ante Fabijanić, gradonačelnik, Davorin Fabijanić, zamjenik gradonačelnika i predsjednik UHVDR-e Pag i Domagoj Vičević, predsjednik Gradskog vijeća grada Paga te članovi UHDVR-e Paga položili su vijence na Gradskom groblju u Pagu. U Zbornoj crkvi Marijinog Uznesenja održana je misa u spomen Evelnina Maržića i Matu Šavara te sve poginule branitelje koju je predvodio paški župnik don Gašpar Dodić. Na Dan paških branitelja odaje se počast i zahvala svim otočanima koji su dali svoje živote u Domovinskom ratu kao i onima koji su sudjelovali s ciljem da se taj dio hrvatske povijesti nikada ne zaboravi.

Dan paških branitelja je spomen na 28. lipnja 1991. godine kada je u Pagu, na arheološkom lokalitetu Stari grad, ispred crkve Uznesenja Marijina, postrojena Prva paška satnija čiji su dragovoljci u Domovinskom ratu ispisali svijetlu povijest otoka Paga.

"Već i prije tog dana bilo je aktivnosti na organiziranju obrane, uglavnom u policiji, ali postrojenje Prve paške satnije bilo je od posebnog značenja i zbog toga je upravo taj datum predložen za Dan paških branitelja," istaknuo je Davorin Fabijanić, predsjednik UHDVR-e Pag.

 

19. travanj 2024 16:22