StoryEditorOCM
RegionalTEŠKA NESREĆA U SPLITU

Dežurni kirurg KBC-a Split: Poginula pješakinja je mlada djevojka, kćerka naše djelatnice... Prestrašno je to...

Piše PSD
7. srpnja 2019. - 21:50
Nesreća Split

U teškoj prometnoj nesreći koja se danas dogodila na križanju Vukovarske i Dubrovačke ulice poginula je pješakinja, 20-godišnja Splićanka.

Nesretna djevojka nalazila se pored autobusne stanice u Vukovarskoj ulici kad je na nju naletio autobomil kojeg je udario taksi, toliko jako da ga je odbacio na pločnik. Liječnici Hitne pomoći vrlo brzo su stigli na mjesto nesreće, te odmah krenuli reanimirati djevojku, no pomoći joj, na žalost, nije bilo.

- Dvadesetogodišnjakinja je dovezena mrtva u bolnicu. Prestrašno. Tragedija je to velika. Šokirali smo se jer se radi o kćeri djelatnice splitske bolnice - kazao nam je dežurni kirurg s Hitnog kirurškog prijema splitskog Kliničkog bolničkog centra.

- Toliko je jak to bio udarac da sam ga čuo iako sam imao slušalice na ušima i raspalio muziku, a svi prozori od stana su bili zatvoreni zbog klima uređaja - kaže nam čitatelj koji živi u Dubrovačkoj ulici, pored samog raskršća na kojem se danas dogodila stravična prometna nesreća u kojoj je život izgubila 20-godišnja djevojka.

 

- Iz stana sam izašao nakon možda desetak minuta nakon što se dogodio sudar. Ljudi na cesti koji su stigli prije mene pričali su kako je taksist dolazio s donjeg dijela Dubrovačke, iz smjera Plokita, te da je, skrećući u Vukovarsku ulicu, udario automobil koji je, navodno, stizao iz smjera Gripa, odnosno iz Vukovarske.

Ne zna se je li prošao kroz crveno. Sudar je bio toliko silan da je taxi odbacio vozilo koje je udario na pločnik na kojem je stajala mlada djevojka - govori nam čitatelj (podaci poznati redakciji).

Premda se isprva pričalo kako su u prometnoj nesreći sudjelovala četiri automobila, to vjerojatno nije točno. Naime, dva su vozila ostala blokirana na semaforu u Dubrovačkoj ulici jer se ispred njih zaustavio taxi i prepriječio im put.

- Ovo raskrižje je koma, stalno se ovdje nesreće događaju samo što dosad nije bilo smrtno stradalih. Čini mi se kako takisti, inače, voze neprimjerenom brzinom i da su često sudionici u prometnim nesrećama. Njima je nametnut tempo posla kojeg moraju ispoštivati, pa su ovakve stvari vjerojatno posljedica i umora - kaže stanovnik Dubrovačke ulice.

Na kobnom križanju Vukovarske i Dubrovačke još se vide posljedice tragične nesreće...

Na raskrižju Dubrovačke i Vukovarske ulice u Splitu u nedjelju u 16 sati došlo je do teške prometne nesreće.

Prema dosad poznatim podacima, u nesreći su sudjelovala četiri osobna vozila i dvije pješakinje.

Jedna ženska osoba pritom je smrtno stradala, a više osoba je ozlijeđeno, piše Slobodna Dalmacija.

O događaju je izviješteno Državno odvjetništvo. Na mjestu događaja obavlja se očevid kako bi se utvrdio uzrok nesreće.

Policija upućuje poziv očevicima da se jave u postaju Prometne policije Split ili na telefone 021/504-036 i 021/504-010.

24. travanj 2024 06:42