StoryEditorOCM
RegionalOVE SUBOTE U DOBROPOLJANI NE PROPUSTITE

18. Međunarodna smotra folklora i koncert Vesne Pisarović!

Piše MG
10. srpnja 2019. - 21:56
nevena

- Ove godine postajemo punoljetni – pohvalila nam se Nevena Dujmović Prižmić, svjetski poznata zadarska manekenka i predsjednica KUD-a Bokolje, najavljujući 18. po redu Međunarodnu smotru folklora u Dobropoljani na otoku Pašmanu. Kao i prethodnih godina i ove će subote, 13. srpnja, nastupiti domaći i strani KUD-ovi. Tako ovog vikenda ugošćuju Slovence.
- Uvijek tražimo nove goste. Do sada smo ih zaista puno ugostili! Česi, Slovaci, Bosanci, Rumunji... Svi su oni nastupili na našoj maloj, otočkoj pozornici – rekla nam je Nevena dodajući kako ovogodišnji mimohod kroz mjesto kreće u 19.30, a sama smotra s 12 KUD-ova, počinje u 20 sati.
- S obzirom da nakon završetka manifestacije uvijek imamo i glazbenog gosta, ove godine smo odlučili pozvati popularnu povratnicu na glazbenu scenu, Vesnu Pisarović. Samo se nadamo da će nam vrijeme biti naklonjeno... - kaže Nevena, ističući kako nije baš jednostavno organizirati ovakvu manifestaciju, s velikim brojem ljudi, usred sezone.
- Mi imamo tri KUD-a koji ostaju spavati na otoku, a svima pronaći smještaj prava je umjetnost! Da ne govorim o prijevozu za sve goste na otok – požalila se, no istaknula kako joj je ipak prije svega čast biti dio ove posebne otočke tradicije.
- Kad sam prije tri godine postala predsjednica KUD-a, cilj je bio što više mladih privući kako bi spasili KUD od gašenja. Jednostavno je našim starima trebala pomoć. I mi smo uskočili. Uostalom, ovaj KUD je dio mene jer je moja teta bila ta koja ga je osnovala 1994. godine i koja od tad njeguje tradiciju plesa i pjesme našega maloga mista – iskrena je Nevena koja zna da mladi itekako mogu mijenjati stvari te pomoći pri očuvanju tradicije i prenošenju kulturne baštine po svijetu.

Lani osvojili prvo mjesto na državnoj smotri folklora za djecu
Svim članovima KUD-a posebno je u srcu ostao nastup pred papom Ivanom Pavlom II, u Vatikanu. Prije tri godine, 2016., kad je KUD preuzela Nevena Dujmović Prižmić, pokrenula je i dječju skupinu zajedno s voditeljicom Sandrom Dujmović. U vrlo kratkom roku, njeni su mališani nastupima zaslužili poziv na Vinkovačke Jeseni, a lani su odnijeli veliku pobjedu na Festivalu folklora Hrvatske u Kutini.
- Zamislite koji je to osjećaj pobijediti uz takvu konkurenciju! Naš KUD samo pjeva dvoglasno i pleše, dok ostali imaju tamburice, mandoline i druge instrumente. Zaista smo bili ponosni – istaknula je Nevena.
 

U zagrljaju Antonija Banderasa
KUD Bokolje Nevena vodi između snimanja reklama za razne svjetske kampanje. Naime, ona je poznati model, koji redovito puni naslovnice poznatih modnih kuća poput Vogue, Marie Claire i Elle. Bila je zaštitno lice torbi Louis Vuitton, a nedavno je osvanula i uzagrljaju slavnog španjolskog glumca Antonia Banderasa, koji je upravo u njoj pronašao novu muzu za reklamiranje svojeg parfema Blue Seduction.

24. travanj 2024 00:34