StoryEditorOCM
RegionalPOTPISIVANJE U ZAGREBU

Za Gračac i Lišane Ostrovičke ugovori o dodjeli financijskih sredstava

Piše M.K.
15. srpnja 2019. - 18:16
gracac1-221010

U Zagrebu će u srijedu, u Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje, biti potpisani i uručeni Ugovori o dodjeli financijskih sredstva u okviru Programa usmjeravanja i rasporeda sredstva za poticanje održivog povratka na potpomognutim područjima i područjima posebne državne skrbi kroz financijsku potporu jedinicama lokalne samouprave u 2019. godini, a na temelju provedenog Javnog poziva za nominiranje projekata.

Tom prilikom, svečano će se potpisati i uručiti 29 Ugovora o dodjeli financijskih sredstava sa slijedećim jedinicama lokalne samouprave, gradovi; Novska, Lipik, Grubišno Polje i Beli Manastir te općine; Vrhovine, Jagodnjak, Perušić, Vojnić, Vrbanja, Ružić, Gračac, Okučani, Hercegovac, Đulovac, Erdut, Lišane Ostrovičke, Sirač, Končanica, Kijevo, Velika Pisanica, Čađavica, Drenovci, Nova Kapela, Bošnjaci, Ervenik, Kistanje, Plaški, Udbina i Markušica.

Ukupna vrijednost 29 Ugovora o dodjeli financijskih sredstava iznosi pet milijuna kuna.

Na osnovu provedenog Javnog poziva ukupno je zaprimljen 61 projekt jedinica lokalne samouprave. S obzirom na limit sredstava osiguranih u državnom proračunu u iznosu od 5 milijuna kuna, Povjerenstvo za odabir projekata i aktivnosti jedinica lokalne samouprave, odabralo je 29 projekata te raspodijelilo osigurana sredstva u državnom proračunu u visini 5 milijuna kuna za projekte u četiri grada i 25 općina.

Ukupna vrijednost nominiranih projekata u navedenih 29 jedinica lokalne samouprave iznosi 19,3 milijuna kuna.

Odabrani projekti odnose se na aktivnosti jedinica lokalne samouprave vezane za obnovu, izgradnju ili nadogradnju objekata komunalne i socijalne infrastrukture te aktivnosti vezane za uređenje i unapređenje življenja i stanovanja na tim područjima.

U Zadarskoj županiji Općina Gračac potpisuje ugovor zaprojekt sanacije vanjske ovojnice - knjižnice i čitaonice Gračac. Ukupna vrijednost projekta iznosi 299.868,75 kuna, odobreni iznos sufinancirana 107.243,41 kuna.

Općina Lišane Ostrovičke ugovor potpisuje za projekt Vodoopskrbni sustav Benkovac - Lišane Ostrovičke - 6 faza. Ukupna vrijednost projekta iznosi 397.562,50 kuna, odobreni iznos sufinancirana 192.470,90 kuna.

19. travanj 2024 13:45