StoryEditorOCM
RegionalNAČELNIKU VIRA KRISTIJANU KAPOVIĆU PUKNUO FILM ZBOG SPORNE BENZINSKE PUMPE

Interesno umrežene investitore, projektante, referente, službenike Zadarske županije, djelatnike Hrvatskih cesta i Elektre, štite u Policiji, Odvjetništvu i Sudu!

Piše L. Burčul
18. srpnja 2019. - 16:59
kapovic2-181217

- Stojim iza svake točke i iza svakog zareza tog pisma. Svojim životom stojim iza toga – dramatično nam je u četvrtak rekao načelnik Općine Vir Kristijan Kapović, upitan da li on stoji iza pisma koje je upućeno našoj redakciji. Iako je iz mail adrese vidljivo da je dopis stigao iz Općine Vir, u potpisu je naveden „Ured načelnika Općine Vir“, a s obzirom da su u dopisu iznesene teške optužbe i prozvano više javnih osoba imenom i prezimenom, upitali smo Kapovića za vjerodostojnost dopisa.

Riječi koje su u pismu korištene toliko su „nemilosrdne“ da ih u takvom obliku nećemo prenositi, osim samog sadržaja, jer bi se kao medij izložili mogućnosti tužbe. Kapović je svom dopisu priložio opsežnu kronologiju događanja na Viru unatrag zadnjih davdesetak godina koja, tvrdi, služi kao dokaz iznesenih tvrdnji za prozvane dužnosnike i pojedince.

- Općinska uprava na čelu sa načelnikom Kapovićem u postupku je raskrinkavanja duboke interesne povezanosti pripadnika građevinske mafije u Zadarskoj županiji – stoji u samom uvodu pisma.

„Okidač“ za ove optužbe je izgradnja benzinske postaje na otoku Viru „Tri Bartola“, za koju Kapović od prvoga dana tvrdi da je izgrađena nelegalno i nezakonito.

Prema navodima iz dopisa, „strukturno su i interesno umreženi investitori, projektanti, županijski referenti, pojedini visoko pozicionirani službenici Zadarske županije, djelatnici Hrvatskih cesta – ispostava Zadar, kao i Elektre Zadar.

- Ova umrežena skupina nije samo sudjelovala u najpoznatijem slučaju nelegalne izgradnje benzinske postaje na otoku Viru i pogodovanju investitoru Tri Bartola, već je umrežena u kompletni nekretninsko – građevinski sektor gdje pogoduje investitorima pri legalizaciji objekata koji nemaju uvjeta za legalizaciju – građevinskih kontejnera i montažnih objekata, izdavanju nelegalnih građevinskih dozvola mimo prostornih planova i pogodovanja investitorima, lažiranju projektne dokumentacije, ostvarivanju nelegalnih priključaka na struju i još cijeli niz protuzakonitih radnji.

Otkrivena je cijela mreža dokumenata, dokaznog materijala i svjedoka protiv navedenih osoba koja će biti proslijeđeni nadređenim institucijama u narednim danima – poručeno je u pismu iz Ureda načelnika Općine Vir.

Kapović tvrdi i da je zadarski župan Božidar Longin upoznat sa svim podacima i da su mu izloženi dokazi, ali je „kao odgovorna osoba odbijao postupati i nije postupio, pa i u trenutku kad je to potkrijepljeno dokumentima od strane Ministarstva graditeljstva.“

Za ovu nekretninsko građevinsku skupinu Kapović kaže da je svoj manifest djelovanja najviše izlagala upravo na otoku Viru, s obzirom da je to Općina sa najviše izdanih građevinskih dozvola u Zadarskoj županiji, mjesto koje je bilo sinonim bespravne gradnje i plodno tlo za formiranje mreže građevinske mafije u prošlosti.

– Bespravna gradnja na Viru je prošlost, međutim ostala je još udružena mreža… koja ima svoje zaštitnike u državnim institucijama na području Zadra: Policijskoj upravi, Državnom odvjetništvu i Sudu. Na tom tragu Općina Vir će štititi svoje Ustavom zajamčeno pravo i u sljedećim tjednima poduzeti rezolutne korake kako bi se sve raskrinkalo – najavio je načelnik Kapović.
 

Župan Longin: Poduzet ćemo mjere za zaštitu Zadarske županije

Upitan za komentar tvrdnji koje je iznio načelnik Kapović, zadarski župan Božidar Longin kratko je odgovorio:
- U priopćenju je iznijet niz neistinitih tvrdnji. Nemamo namjeru ulaziti u razloge i motive ovakvog priopćenja, ali ćemo poduzeti sve zakonske mjere kako bi zaštitili instituciju Zadarske županije – stoji u odgovoru župana Longina.

25. travanj 2024 16:20