StoryEditorOCM
RegionalFOTO: ZAVRŠENA SANACIJE OPERATIVNE OBALE U LUKORANU

Uređeno 70 metara nove rive, a uskoro i Luka na Dugom otoku dobiva novo ruho

30. srpnja 2019. - 15:35
Lukoran (2)

Županijska lučka uprava Zadar završila je sanaciju operativne obale u mjestu Lukoran u Općini Preko. Saniran je obalni zid s temeljima u dužini 70 metara i cijeli plato nove obale je izbetoniran. Ukupna vrijednost radova koji su počeli 6. ožujka i završili 10. srpnja iznose milijun i 404 tisuće kuna s PDV-om.

U financiranju investicije zajednički su sudjelovali Županijska lučka uprava i Zadarska županija, a radove je u predviđenom roku izveo Jadranski ronilački servis. Nadzor radova je provodio ured ovlaštenog inženjera građevine Željka Čirjaka. U zadnjoj fazi odrađeni su kamenarski radovi u vrijednosti 150 tisuća kuna bez PDV-a, izvijestio nas je Davor Škibola, ravnatelj Županijske lučke uprave.

- Ovim radovima se uvelike povećala sigurnost prometa u luci Lukoran te mogućnost korištenja operativne obale. Nadam se da ćemo u skorašnje vrijeme uz pomoć Općine Preko na tom dijelu operativne obale dovesti i priključke za struju kako bi mogla prihvatiti i bijelu flotu koja plovi našom županijom. Obnovljena obala očito se već svidjela korisnicima, svakodnevno dobivamo slike nautičara koji se tu privremeno zaustave – kazao nam je ravnatelj Škibola.

U prvom tjednu kolovoza očekuje se i završetak radova u luci Luka na Dugom otoku. Radove vrijedne milijun i 111 tisuća kuna izvodi tvrtka Submission, a projekt zajednički financiraju Županijska lučka uprava i Općina Sali koja je za te potrebe izdvojila 400 tisuća kuna.

Radovima će se sanirati i urediti operativna obala u dužini od oko 40 metara te komunalni vezovi.
 

23. travanj 2024 14:39