FOTO: GENERAL TUŠKAN OBIŠAO PROTUPOŽARNU ESKADRILU "Imamo tehničke potencijale, ali i vrhunski osposobljene, iskusne, dobro utrenirane snage koje su spremne djelovati ne samo u Hrvatskoj nego i pružiti pomoć u drugim zemljama"

FOTO: GENERAL TUŠKAN OBIŠAO PROTUPOŽARNU ESKADRILU

General Tuškan ističe kako i ove godine protupožarne namjenski organizirane snage Hrvatske vojske imaju neprocjenjivu ulogu u obrani od požara

Zapovjednik vojnog dijela Operativnog vatrogasnog zapovjedništva (OVZ) brigadni general Krešo Tuškan obišao je u srijedu letačku posadu Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (PP NOS HRZ) u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku.

Tom prigodom, general Tuškan razgovarao je sa zapovjednikom PP NOS HRZ-a brigadirom Mariom Plešom i zapovjednikom Protupožarne eskadrile, pukovnikom Tomislavom Vacenovskim o provedbi dosadašnjeg dijela protupožarne sezone, obukama novih pilota i članova posade protupožarnih aviona kao i sa procesima održavanja tehnike.

General Tuškan je kazao kako i ove godine protupožarne namjenski organizirane snage Hrvatske vojske imaju neprocjenjivu ulogu u obrani Hrvatske od požara.

“U koordinaciji i zajedničkom usklađenom djelovanju sve cjeline i segmenti protupožarne zaštite pokazuju punu spremnost i učinkovitost u svojim misijama u obrani od požara. Uz gašenje požara redovito se provode i protupožarna izviđanja s protupožarnim avionima te besposadnim zrakoplovnim sustavom “Orbiter 3B” koja pomažu u brzom otkrivanju i praćenju stanja na požarištima. Također, uz pomoć aplikacije Raptor letačke protupožarne posade šalju direktnu sliku s požarišta u OVZ u Divuljama što osigurava prikaz realne slike sa terena, a sve to osigurava preduvjete za donošenje pravovremenih odluka o angažmanu snaga”, iznio je general Tuškan.

Brigadir Pleša posebno je naglasio vrijednost osposobljavanja novih kapetana i kopilota kao i ulogu zrakoplovnih tehničara koji skrbe o viskom stupnju ispravnosti protupožarnih aviona.

-Imamo tehničke potencijale, ali i vrhunski osposobljene, iskusne, dobro utrenirane snage koje su spremne djelovati ne samo u Hrvatskoj nego i pružiti pomoć u drugim zemljama, poručio je brigadir Pleša.

Naslovnica Regional

Najčitanije

BRUTALNA LIKVIDACIJA NA MAGISTRALI Tko je smaknuo Karmelina? Zadnje sate proveo je u kafiću, a onda mu je došla cura i sjeli su u Pola... Šokirana obitelj ne može ni naslutiti motiv: "Nikome nije jasno. Nije bio nikakav kriminalac. Vozio je auto star 23 godine i radio na baušteli"

Tko je smaknuo Karmelina? Zadnje sate proveo je u kafiću, a onda mu je došla cura i sjeli su u Pola... Šokirana obitelj ne može ni naslutiti motiv:
  Jedan od hitaca prostrijelio je Karmelinovu vratnu karotidu, a ostali su ga pogodili u glavu. Polici...
Tko je smaknuo Karmelina? Zadnje sate proveo je u kafiću, a onda mu je došla cura i sjeli su u Pola... Šokirana obitelj ne može ni naslutiti motiv: "Nikome nije jasno. Nije bio nikakav kriminalac. Vozio je auto star 23 godine i radio na baušteli"