FOTO: ODRŽANA VIRSKA NOĆ Vatromet, koncert Domenice, Damira Kedže i Zsa Zsa te okupljanje brojnih prijatelja Vira na fešti kojom se slavi otkup otoka iz 1908. godine

FOTO: ODRŽANA VIRSKA NOĆ

Više od 250 uzvanika, gostiju, poslovnih partnera i prijatelja otoka Vira ispunilo je sinoć terasu restorana Kotarina na svečanom domjenku povodom tradicionalne Virske noći. Dočekali su ih direktori, pročelnici i djelatnici općinskog i komunalnog sustava, a došli su i Virani svih adresa – iz Osijeka, Zagreba, Rijeke, Zadra ili Splita. Bio je to tek početak proslave 111-godišnjice otkupa otoka i podsjećanje na duh otvorenosti, prijateljstva i slobodarskih težnji začetih 1908. godine kada je 89 virskih obitelji steklo vlasništvo nad zemljom i otokom.

Ovo je bila 12. uzastopna proslava Virske noći u ambijentu koji se prepričava poput najljepših uspomena s otoka. Također tradicionalno, načelnik Općine Vir Kristijan Kapović u društvu s gradonačelnikom Grada Zagreba Milanom Bandićem obratio se posjetiteljima Virske noći s bine na kojoj su četiri sata sve Virane i virske goste zabavljali Domenica, Damir Kedžo i Zsa Zsa. Načelnik Kapović zahvalio se svima na dolasku i lijepoj atmosferi Virske noći, kao što je mlade pjevače predstavio kao one koji će u budućnosti obilježiti hrvatsku estradu.

Gradonačelnik Bandić, koji je na otok došao u društvu počasnog građanina Vira, brigadira Miodraga Deme, na Virskoj noći sudjeluje od prvog njezinog izdanja, a poruku je uputio Viranima i stanovnicima glavnog grada Republike Hrvatske. Osim uživanja na Virskoj noći, gradonačelnik Bandić tako je svojim Zagrepčankama i Zagrepčanima poručio da se na otoku zadrže još dva tjedna, kako bi se vratili u ispeglani i uređeni Zagreb.

Nakon nastupa Domenice, Kedže i spektakularnog vatrometa koji je po običaju počeo točno u ponoć, na pozornicu se popela Zsa Zsa sa svojim bendom pa je zabava nastavljena do sitnijih noćnih sati.

Program Virskog ljeta još niti iz daleka nije došao do vrhunca, jer već u subotu na virskoj rivi nastupit će Lidija Bašić (17. kolovoza), potom slijedi hrvatsko finale City Games (20. kolovoza), Virska terca (23. kolovoza), Đani Maršan i klapa Puntamika (24. kolovoza), Virska fešta i Dan Općine Vir uz nastup Tomislava Bralića i klape Intrade (29. kolovoza), grupa Magazin (31. kolovoza), Tonči Huljić & Madre Badessa (7. rujna) te za kraj Ivan Zak (14. rujna). Virsku noć kao i sve druge događaje na manifestaciji Virsko ljeto organizirala je destinacijska kompanija Vir turizam uz sudjelovanje virske Turističke zajednice te uz sponzorstvo Općine Vir.

Naslovnica Regional

Najčitanije