MLADIĆ (18) KOJI JE SINOĆ STRADAO NA NOGOSTUPU BORI SE ZA ŽIVOT, SMRTNO JE STRADALA 70-GODIŠNJA ŽENA Policija još pokušava rasvijetliti detalje stravične nesreće, ključni detalj i dalje nije jasan...

MLADIĆ (18) KOJI JE SINOĆ STRADAO NA NOGOSTUPU BORI SE ZA ŽIVOT, SMRTNO JE STRADALA 70-GODIŠNJA ŽENA

Dok se 18 godišnjak, koji je teško stradao, bori za život u KBC Split, još uvijek nisu poznate sve okolnosti prometne nesreće na raskrižju Ulice Domovinskog rata i Hrvatske mornarice u utorak navečer. Očevid su obavili djelatnici Prometne policije Split pod rukovodstvom Marina Mardešića, zamjenika Općinske državne odvjetnice u Splitu i Stanka Smodlake, prometnog stručnjaka i sudskog vještaka za strojeve, cestovni promet i motorna vozila.

Za volanom Golfa koji je na nogostupu usmrtio ženu i teško ozlijedio mladića bio je poznati splitski diler!; U dosjeu već ima prolazak kroz crveno i nalijetanje na pješakinju!

Svjedoci strašne nesreće na splitskom raskrižju: Crni auto zaletio se na nogostup kod pekare i srušio pješake. Stravičan zvuk, brzina.... U sekundi ode život, strah me hodati ulicama​

U nesreći je na licu mjesta smrtno stradala 70-godišnja pješakinja koja je nakon stravičnog udara Golfa odbačena 4 do 5 metara prije nego li je pala na tlo. Teško ozlijeđeni mladić je također odbačen s nogostupa od jačine udara automobila. 

- Tek će se potpunim očevidnim radnjama uz analizu programa rada semafora doći do odgovora tko je kriv za nesreću i je li zaista netko prošao kroz crveno svjetlo - kazao nam je prometni vještak.

Kako su se izjasnili očevici, Golf VII je išao Ulicom Slobode prema Ulici Hrvatske mornarice kada se sudario s BMW-om njemačkih registarskih oznaka koji je iz Hrvatske mornarice skretao ulijevo u Ulicu Domovinskog rata. U tom prvom sudaru ni jedan ni drugi automobil nisu puno oštećeni.

Tada je Golf odbačen te obara pješake na nogostupu, udara u stup semafora te u dva tri ogradna stupića. Prilikom tih udaraca je više oštećen i to s desne stražnje strane vozila. Ni vozač Golfa, ni vozačica BMW-a nisu ozlijeđeni u sudaru i nisu bili pod utjecajem alkohola.

Policiji se javio jedan od očevidaca koji je kazao kako je vozačici BMW-a bilo otvoreno zeleno svjetlo na semaforu, ali ne i strelica za ulijevo. Naime, kada je uključena strelica za lijevo skretanje, tada je automobilima koji dolaze iz suprotnog smjera Ulicom Domovinskog rata uključeno crveno svjetlo. U tom slučaju bi značilo da je vozač Golfa prošao kroz crveno svjetlo.

Međutim, ako vozačici nije bila uključena strelica za lijevo već zeleno svjetlo na semaforu to znači da je ono uključeno i Golfu koji ide ravno tj. zadržava smjer kretanja u raskrižju. U tom slučaju bi bilo jasno da je ona oduzela prednost Golfu. Upravo stoga bez detaljne analize svjetla semafora i izjava što više očevidaca nema pravog odgovora na pitanje tko je kriv.

Stoga iz PU splitsko-dalmatinske još jednom pozivaju sve svjedoke prometne nesreće da se jave na 192 ili u postaju prometne policije Split.

Naslovnica Regional

Najčitanije

NAPADNUTI TAKSIST MLADEN NINČEVIĆ Njih desetak s debelim policijskim dosjeima prebiju vozače kad dođu taksirati na aerodrom. Kolegu sam našao u krvi, a oko njega četvero djece i žena plaču... Neki ih ne tuže zbog straha, ali ja idem do kraja!

Njih desetak s debelim policijskim dosjeima prebiju vozače kad dođu taksirati na aerodrom. Kolegu sam našao u krvi, a oko njega četvero djece i žena plaču... Neki ih ne tuže zbog straha, ali ja idem do kraja!
Mladena Ninčevića, 38-godišnjeg taksista iz Kaštel Staroga, prije nešto više od mjesec dana, u Zračnoj luci Resn...
Njih desetak s debelim policijskim dosjeima prebiju vozače kad dođu taksirati na aerodrom. Kolegu sam našao u krvi, a oko njega četvero djece i žena plaču... Neki ih ne tuže zbog straha, ali ja idem do kraja!