StoryEditorOCM
RegionalIDUĆE GODINE KRILA OLUJE SLAVE 15. ROĐENDAN

​Spektakl za 100.000 gledatelja: Zadar 2020. domaćin međunarodnog zrakoplovnog mitinga!

Piše IN / Promo
14. kolovoza 2019. - 22:39
avioni1

Zadar će iduće godine biti domaćin CROIMAS 2020., 1. međunarodnog zrakoplovnog vojnog mitinga u Hrvatskoj (Croatian International Military Airshow) na kojem će nastupiti više od stotinu zrakoplova iz Europe i svijeta s najblji svojim akrobatskim skupinama i pilotima. Datum održavanja mitiniga je 30. svibnja i poklapa se s proslavom 15. rođendana letačke skupine Krila Oluje. Bit će to najveće letački spektakl u povijesti Hrvatske koji bi trebao, prema procjenama, okupiti više od stotinu tisuća gledatelja, što će imati veliki značaj i za turističku promociju Zadra i Hrvatske.

"Zadovoljstvo mi je potvrditi kako je dugogodišnja inicijativa za organizacijom prvog međunarodnog vojnog aeromitinga u RH dobila veliku potporu Ministarstva obrane i samog potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, te smo temeljem iste tijekom proteklih mjeseci proveli određene pripremne aktivnosti i koordinacijske sastanke na razini MORH-a i OS RH, kao i na lokalnoj razini sa Zadarskom županijom i Gradom Zadrom.

Potencijal jedne takve međunarodne manifestacije najviše svjetske razine i njezini pozitivni učinci prepoznati su s razine lokalne zajednice, te su suorganizaciju manifestacije podržali i prihvatili župan Božidar Longin i gradonačelnik Branko Dukić.

Planirani datum održavanja manifestacije je 30. svibnja 2020. godine, a lokacija je zadarski kanal/riva. Svi ostali detalji vezano za organizaciju i provedbu manifestacije bit će prezentirani javnosti na konferenciji za medije, koja je planirana nakon završnog koordinacijskog sastanka krajem idućeg tjedna u Zadru - kazao nam je pukovnik Damir Barišić, voditelja Operativnog odsjeka u Zapovjedništvu 93. zrakoplovne baze HRZ-a.

- Predstavnici zrakoplovne baze iz Zemunika predstavili su ideju, riječ je o iznimno zanimljivom i atraktivnom programu. Iako je to nacionalni projekt, domaćin manifestacije bio bi Zadar i to bi značilo obogaćivanje turističke ponude ne samo Zadra nego i Hrvatske jer takvi događaji privuku dosta publike – rekao je zadarski župan Božidar Longin dodajući da Županija i Grad Zadar pružaju apsolutnu potporu takvoj inicijativi.

26. travanj 2024 21:09