StoryEditorOCM
RegionalUHIĆENJA ZBOG TRAGEDIJE KOD HVARA: POLICIJA PRIVELA VLASNIKA I KAPETANA ZBOG TROVANJA TURISTA

Sumnjiče se da su ugradili benzinski agregat koji je otrovao talijanske turiste!; Takav se generator smije koristiti samo na otvorenom prostoru!

Piše T.Kukec / JL
15. kolovoza 2019. - 00:43
atlantia_uvidjaj11-140819-1

Splitska policija večeras je priopćila kako je uhitila dvije osobe zbog trovanja talijanskih turista na brodu Atlantia u blizini otoka Hvara.

- Nakon svih prikupljenih dokaza i utvrđenih činjenica te obavljenog očevida, danas su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela uhićeni i u službene prostorije policijske postaje Hvar dovedeni 23-godišnji i 27-godišnji hrvatski državljani, navode u policiji.

Kako doznajemo, riječ je o vlasniku i kapetanu broda, a policija ih tereti za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

- Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja i izvršenog očevida, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 23-godišnjak u svojstvu vlasnika jahte i 27-godišnji kapetan broda protivno pravilima struke kao i izričitim tehničkim uputama u pogledu sigurnosti korištenja uređaja, 8. kolovoza ove godine ugradili benzinski generator-agregat sa zračnim hlađenjem uslijed čijeg rada je došlo do istjecanja otrovnih plinoova, ugljičnog monoksida, u prostor potpalublja broda, odnosno putničkih kabina i posljedično trovanja putnika - priopćili su iz splitsko-dalmatinske policije.

Navode kako će obojica uhićenih tijekom četvrtka biti privedeni pritvorskom nadzorniku.

Podsjetimo, u utorak ujutro kapetan broda prijavio je da je u kabinama pronađeno mrtvo tijelo muške osobe. Radilo se o talijanskom turistu Eugeniju Vinciju.

Još pet osoba, među kojima je i dvoje djece u dobi od 5 i 14 godina, nalazilo se u teškom zdravstvenom stanju te ih je četvero hitno prebačeno u splitsku bolnicu helikopterom. Liječnici splitske bolnice i dalje se bore za živote dvoje djece kojima su zatajili vitalni organi, dok je troje odraslih stabilno. Nalazi obdukcije u međuvremenu su pokazali kako je preminuli talijanski turist otrovan ugljičnim monoksidom.

U priopćenju splitske policije navodi se kako su muškarci kazneno prijavljeni za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti iz članka 222. , stavak 4.  Riječ je o kaznenom djelu dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Uhićenim muškarcima, dokaže li im se krivnja, prijeti i do osam godina zatvora.

23. travanj 2024 09:52