PLOVEĆA TVRĐAVA OD 400 MILIJUNA DOLARA Na Jadran superluksuznom jahtom stigao ruski milijarder koji je u braku sa srpskom pjevačicom

PLOVEĆA TVRĐAVA OD 400 MILIJUNA DOLARA

Superluksuzna jahta, vlasništvo ruskog milijardera, industrijalca i filantropa Andreja Meljničenka u subotu ujutro je viđena na sidrištu kod Lokruma, javlja Dubrovački vjesnik.

Ne osobito inspirativnog 'radnog' imena, ali skroz čudnovatog izgleda sa zakrivljenim jarbolima, Sailing Yacht A, koju zovu i bijelim biserom, vrijedna oko 400 milijuna dolara, porinuta je 2015. s njemačkih navoza.

Dubrovnik,070919.
Jahta A duga 100m i dizajnirana 2015 godine od francuskog dizajnera Philippe Starck za ruskog bilionera Andreya Melnichenka usidrena je ispred Dubrovnika.
Foto: Tonci Plazibat / CROPIX

 

Sa suprugom Sandrom, bivšom srbijanskom pjevačicom i modelom, Meljničenko često i rado posjećuje Jadran, a prije Dubrovnika krstario je crnogorskim akvatorijem.

Meljničenkovo bogatstvo procjenjuje se na 13,8 milijardi dolara i 97. je bogataš na Forbesovoj svjetskoj listi milijardera.

Luksuznom plovilu dužine 143 metra dizajn potpisuje Philippe Starck, cijenjeni francuski dizajner interijera i namještaja kojeg je 1980-ih tadašnji francuski predsjednik Francois Mitterand angažirao za uređenje unutrašnjosti privatne predsjedničke palače, piše Dubrovački vjesnik.

Naslovnica Regional

Najčitanije

BRUTALNA LIKVIDACIJA NA MAGISTRALI Tko je smaknuo Karmelina? Zadnje sate proveo je u kafiću, a onda mu je došla cura i sjeli su u Pola... Šokirana obitelj ne može ni naslutiti motiv: "Nikome nije jasno. Nije bio nikakav kriminalac. Vozio je auto star 23 godine i radio na baušteli"

Tko je smaknuo Karmelina? Zadnje sate proveo je u kafiću, a onda mu je došla cura i sjeli su u Pola... Šokirana obitelj ne može ni naslutiti motiv:
  Jedan od hitaca prostrijelio je Karmelinovu vratnu karotidu, a ostali su ga pogodili u glavu. Polici...
Tko je smaknuo Karmelina? Zadnje sate proveo je u kafiću, a onda mu je došla cura i sjeli su u Pola... Šokirana obitelj ne može ni naslutiti motiv: "Nikome nije jasno. Nije bio nikakav kriminalac. Vozio je auto star 23 godine i radio na baušteli"