StoryEditorOCM
RegionalDANI OTVORENIH VRATA AGROTURIZMA RAVNIH KORATA

Od 13. do 15. rujna možete uživati u ukusnim, domaćim proizvodima zadarskoga zaleđa: Kvaliteta je ono čemu težimo, a vjerujte nam, to je ono što i nudimo!

Piše MG
11. rujna 2019. - 10:35
roca28-100614

Po prvi puta u postsezoni, od 13. do 15. rujna, održat će se Dani otvorenih vrata agroturizma Ravnih kotara. Ova se vrhunska gastronomska manifestacija inače tradicionalno održavala u predsezoni, no iz TZ Ravnih kotara odlučili su, prvi put kao samostalna zajednica, pružiti domaćima i turistima posebne okuse, mirise i običaje zadarskog zaleđa u ovo, puno mirnije turističko razdoblje.  

- Naš je plan probuditi domaćeg čovjeka, s obzirom na to da od njega sve kreće, stvoriti mu naviku, doslovno usaditi obrazac ponašanja da dođe do nas, da zna smo tu, na tek desetak minuta vožnje od Zadra i da postane svjestan da ćemo mu mi pružiti samo najbolje od ovoga kraja. Kvaliteta je ono čemu težimo, a vjerujte nam, to je ono što i nudimo – odmah na početku razgovora bio je jasan direktor TZ Ravnih kotara, Vanja Čvrljak, dodavši "ako dovedete domaćeg čovika, za njim će doći i furešti". 

- Naš je cilj postati izletnička destinacija broj jedan u Dalmaciji, jer nigdje na Jadranu nemate ovakvu ravnicu koja nudi bezbroj mogućnosti za razne sadržaje. Nažalost, iskreno ću vam reći, mi nismo baš zadovoljni odazivom na naše Dane otvorenih vrata, ali kao i u svemu što radimo, bit ćemo uporni i nećemo poustati jer samo tako sami sebi možemo utabati put u bolju budućnost. Uostalom, prije samo deset godina smijali su nam se kad smo krenuli s našim manifestacijama, a mi danas imamo samostalnu turističku zajednicu – naglasio je Čvrljak dodavši kako je baš osnivanje zajednice povijesni pothvat za razvoj Dalmatinskog zaleđa, kako ovoga kraja, tako i ostalih kojima mogu poslužiti kao primjer ujedinjavanja više malih mjesta zaleđa i tako se predstaviti konkurentnom turističkom tržištu.    

- Nadamo se da će doći posjetitelji u što većem broju, da će odabrati jednu ili više naših gastro-oaza i da će s guštom uživati u domaćoj, ukusnoj spizi koja je rađena po tradicionalnim receptima. Također moći će vidjeti i kako su živjeli i što su radili naši stari, odnosno sve njihove običaje – zaključio je Čvrljak. 

 

Tko sve sudjeluje? 
Vaši domaćini su ovoga petka i subote bit će: PZ Masline i vino iz Polače, Agroturizam Odžaković iz Nadina, Agroturizam Prtenjača iz Polače, Agroturizam "Roca" iz Stankovaca, Vinarija Škaulj iz Nadina, OPG Ivan Vuksan iz Šopota, Agroturizam "Dida Jere" također iz Šopota, Agroturizam Troskot iz Banjevaca, OPG Butić iz Briševa te OPG Tomo Aračić iz Karina. Iz TZ Ravnih kotara napomenuli su kako se bitno najaviti određenom OPG-u radi rezervacije mjesta. 
23. travanj 2024 20:25