StoryEditorOCM
RegionalFOTO: UDALJENA PODRUČNA ŠKOLA DOBILA IGRALIŠTE

U Zadarskoj županiji ukupno 62 prvašića više nego lani, najviše ih je u četiri škole!

Piše Promo
11. rujna 2019. - 20:11

Zamjenik župana Šime Vicković u pratnji pročelnika Željka Ivkovića i pomoćnice pročelnika Renate Vuksan posjetili su Područnu školu u Bruškoj (OŠ Benkovac) gdje je simbolično, prvoga dana školske godine, otvoreno novouređeno školsko igralište. Izaslanstvo županije dočekali su gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić i ravnatelj Osnovne škole Benkovac Tonči Kuman, djelatnici područne škole, te učenici i njihovi roditelji.

Ispred ove područne škole na  proljeće ove godine dovršeni su građevinsko - obrtnički radovi na asfaltiranju sportskog igrališta, u ukupnoj vrijednosti od 106 tisuća kuna. Time su učenici dobili još jedan novi i kvalitetno uređeni prostor. Derutno školsko igralište Osnovne škole Benkovac, Područne škole Bruška, prvi put je asfaltirano prije čak 34 godine, davne 1985, a igralište su asfaltirale Ceste Zadarske županije.

Zadarska županija je uz to ovoj područnoj školi darovala sportsku opremu, knjige, stol za stolni tenis i strunjače, što će doprinijeti još boljem boravku učenika u ovoj školi. U novu školsku godinu u PŠ Bruška krenula su tri prvašića, pa školu sada pohađa ukupno osam učenika.

- Svako dijete u našoj županiji mora imati iste uvjete školovanja, bilo da školu pohađa jedan ili puno više učenika. Nama je u Zadarskoj županiji  školstvo prioritet i uz zdravstvo najviše sredstava ulažemo upravo u obrazovanje. Nema veće sreće nego kada kod djece vidite osmijeh i zadovoljstvo onime što ih okružuje - rekao je zamjenik župana Šime Vicković i učenicima iz Bruške i Medviđe poželio puno uspjeha u novoj školskoj godini.

Podsjetimo, ove godine u osnovnim školama kojima je osnivač  Zadarska županija upisano je 62 prvašića više nego prošle godine, najviše u Bibinjama (+19), Poličniku (+18), Biogradu na moru (+17) i Benkovcu (+16).

24. travanj 2024 13:54