StoryEditorOCM
RegionalZADARSKA ŽUPANIJA PODRŽALA MIKRO PODUZETNIKE I OBRTNIKE S VIŠE OD 175 TISUĆA KUNA

Donosimo popis dobitnika financijskih potpora na području županije, od frizerskih salona do paintballa...

Piše Priredio: Ivica Nevešćanin
19. rujna 2019. - 13:30
premantura_paintball3-19061

Zadarska županija donijela je odluku o dodijeli potpora mikro poduzetnicima i obrtnicima s potpomognutih područja, brdsko-planinskih područja i otoka za 2019. godinu. Javni poziv je trajao 30 dana od dana objave, a na njega su stigle 23 prijave. Od toga je 21 prijava prihvaćena, a dvije su odbijene. Za potpore mikro poduzetnicima i obrtnicima odobrena su sredstva u ukupnom iznosu od 175.339,24 kune.

U Proračunu Zadarske županije za 2019. godinu kao potpora malom poduzetništvu osigurano je ukupno 200.000 kuna, a najviši pojedinačni iznos potpore može iznositi najviše 10.000 kuna. Pravo na potporu podnositelj zahtjeva ostvaruje za troškove nastale od lipnja 2018. godine.

- Od ove godine, Zadarska županija provodi Program za dodjelu potpora mikro poduzetnicima i obrtnicima s potpomognutih područja, brdsko-planinskih područja i otoka na području Zadarske županije. Potpore se dijele tradicijskim i umjetničkim obrtima, poduzetništvu mladih i žena, za početak rada poduzetnika te za sufinanciranje troškova poduzetnika za stručno osposobljavanje zaposlenika za 2019. godinu, kazao je Lovro Jurišić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove Zadarske županije.

U potpomognuta i brdsko-planinska područja Zadarske županije spadaju područja gradova Benkovca i Obrovca te općine Galovac, Gračac, Lišane Ostrovičke, Polača, Stankovci, Jasenice i Starigrad. U otoke Zadarske županije spadaju sve otočne općine na području Zadarske županije, ali i oni otoci u sklopu kopnenih općina i Grada Zadra.

U gospodarstvu i obrtništvu Zadarske županije vidljivi su pozitivni pomaci u određenim poslovnim pokazateljima kao što je kontinuirani rast izvoza i suficit vanjskotrgovinske razmjene te udjela prihoda ostvarenih na stranim tržištima.

- Kao što je vidljivo i iz aktualnog javnog poziva, u našoj Županiji trudimo se stvarati pozitivnu poduzetničku klimu u cilju privlačenja novih investicija u industriji i uslužnim djelatnostima. Zadarska županija i ove godine nastavlja bilježiti pozitivne gospodarske pokazatelje o čemu svjedoči i značajan porast zaposlenosti. Trenutno imamo više od 61 tisuću zaposlenih radnika u našoj županiji, što je rekordna brojka, a ono što je posebno važno istaknuti - u samo pet godina broj zaposlenih porastao je za gotovo 9 tisuća. To su podaci koji ohrabruju i pokazuju pozitivan trend našeg gospodarstva, istaknuo je župan Božidar Longin.

A evo tko su dobitnici potpora. Najviše, 10 tisuća kuna dobili su: Kata d.o.o., vl. Katica Košta, Preko (mladi žene); Frizerski salon Ana, vl. Mirjana Vrsaljko, Benkovac (mladi žene); Kolega konzalting, vl. Petra Kolega, Kali (mladi žene); Stella d.o.o., vl. Jasminka Luštica, Kali (mladi žene); Vulkanizer Babić j.d.o.o., vl. Kristina Nanić Babić, Obrovac, (mladi žene); Štoperica, obrt za usluge, Stankovci (mladi i žene); Svilaja, vl. Helena Baturina, Benkovac (mladi žene); Sara tours, vl. Senada Čemeljić, Mandre (mladi žene); Tehno lim d.o.o., vl. Stipe Odžaković, Benkovac (početak rada); Nakić, obrt za izvođenje instalacija, vl. Blaženko Nakić, Benkovac (početak rada); Obrt Botka, vl. Nikola Kulaš, Polača (tradicijski i umjetnički obrt).

Ostale iznose dobili su: Frizerski salon Tina, vl. Kristina Šatra, Gračac (mladi žene) 9.546 kn; Adamo Sali j.d.o.o., vl. Anita Perica, Sali (mladi žene) 5.500 kn; Akt obrt za knjigovodstvene usluge, vl. Anđela Lepur, Benkovac (mladi žene), 8.157,15 kn; Palma, vl. Sandra Kutija, Bekovac (mladi žene), 1.220,64 kn; Frane, vl. Frane Petešić, Sali (mladi žene), 5.082,51 kn, Uslužni obrt Baltazar, vl. Ivan Prtenjača, Polača (početak rada), 6.093,94 kn; Quadrifolium j.d.o.o., vl. Katarino Dorkin, Preko (početak rada), 4.547,50; Marel obrt za pjeskarenje, vl. Dino Perica, Stankovci (početak rada), 9.990,5 kn; Paintball obrt za rekreaciju, vl. Domagoj Pavlović, Buković (početak rada), 6.576 kn; Arheolog d.o.o., vl. Damir Martinov, Ugljan (stručno osposobljavanje), 8.626 kn.
 

20. travanj 2024 00:39