StoryEditorOCM
RegionalFOTO: DAN OTVORENIH VRATA

Mališani iz zadarskih vrtića u posjetu policiji

Piše Zadarski.hr
20. rujna 2019. - 20:10
otvorena vrata 2019. 2jpg


Prostorije Policijske uprave u sjedištu i policijskih postaja Pag, Biograd i Benkovac  posjetilo je mnogo mališana, a planiraju se posjeti djece policijskim postajama u Gračacu i Obrovcu. Mališani iz zadarskih vrtića,  u sjedištu PU zadarske upoznali su se s radom Operativno-komunikacijskog centra policije, radom kriminalističkih tehničara, prometnom i interventnom policijom i radom policijskih službenika za prevenciju Ureda načelnika.

 Djeca predškolske dobi educirana su o pravilima ponašanja u cestovnom prometu, a  imali su priliku slikati se na policijskom motociklu te se upoznati sa radom Interventne jedinice policije, upoznati njihove prostorije za vježbanje i opremu za rad. Mališani i odgajatelji su upoznati i sa  aktivnostima  predviđenim preventivnom kampanjom Manje oružja, manje tragedija koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova. Djeca su upozorena na opasnosti koje prijete od njima nepoznatih predmeta odnosno od zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava ostavljenih u prirodi.  Također su educirani o osnovnim pravilima ponašanja u slučaju pronalaska nepoznatih i sumnjivih predmeta i o telefonskim brojevima policije. Aktivnostima se priključio i načelnik Policijske uprave zadarske Anton Dražina koji je djeci poželio dobrodošlicu i ukazao na važnost policajca kao prijatelja pomagača.

Prilikom boravka u Zadru i zatvaranja  Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone u ponedjeljak. 16. rujna  djecu je pozdravio  potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr.sc. Davor Božinović
Veliki odaziv i zainteresiranost djece za rad policije dodatna je motivacija da vrata Policijske uprave zadarske budu uvijek otvorena za naše mališane.
 

 
 

24. travanj 2024 21:41