StoryEditorOCM
RegionalNOVČANE NAGRADE ZA NAJBOLJE

Ovo je popis naj prosvjetara, među njima ima i nastavnika iz Zadra i Zadarske županije

Piše SD
5. listopada 2019. - 15:17
pri1

Na međunarodni Dan učitelja, koji se slavi u subotu, prvi put dodjeljuju se novčane nagrade najboljim učiteljima, nastavnicima, ravnateljima i stručnim suradnicima u osnovnim i srednjim školama.

Na temelju novog Pravilnika o nagrađivanju, Ministarstvo znanosti i obrazovanja imenovalo je povjerenstvo koje je odabralo ukupno 510 najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika u 2018./2019. školskoj godini kojima je pripalo deset tisuća kuna bruto.

Prvi put u Hrvatskoj novčano se nagrađuju prosvjetari: njih 510 dobit će po 10 tisuća kuna, evo po kojim su kriterijima izabrani

Među nagrađenima su brojni zadarski nasavnici i učitelji: Anamarija Ivković (Prirodoslovno-grafička škola Zadar) , Andreja Kakša (OŠ Bartula Kašića), Josipa Kardum (OŠ Benkovac), Zrinka Klarin (OŠ Šime Budinića), Gabrijela Marin (Medicinska škola Ante Kuzmanića), Anita Mustać (OŠ Šime Budinića),  Jadranka Poje (Glazbena škola Blagoje Berse), Damir Poljak (OŠ Bartola Kašića), Tamara Valčić ( OŠ Šime Budinića),  Bojana Vukojević ( Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar) i Anita Žepina ( OŠ Benkovac).

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja poručili su kako prepoznavanjem i poticanjem najboljih u sustavu obrazovanja Ministarstvo želi uvesti sustavno nagrađivanje odgojno-obrazovnih radnika koji svojim zalaganjem, kvalitetom, inovativnošću i motiviranošću pridonose razvoju kvalitetnoga odgojno-obrazovnog sustava Republike Hrvatske.

Najboljih 510 izabrani su na temelju kriterija poput rada na unaprjeđenju škole i obrazovnog sustava, mentorstva učenicima na domaćim i međunarodnim natjecanjima, razvoja inovativnih metoda poučavanja, vođenja i sudjelovanja u predavanjima, radionicama i edukacijama, vođenja i mentoriranja online edukacija, objavljivanja stručnih članaka i udžbenika i tako dalje. Kandidate za nagradu mogao je predlagati kolektiv ili su se mogli prijaviti sami. Na popisu je i velik broj prosvjetnih djelatnika iz Dalmacije, čiji je vrijedan rad prepoznalo nadležno povjerenstvo.

Svim nagrađenima, kao i svim prosvjetnim djelatnicima, čestitamo njihov praznik.

24. travanj 2024 17:02