StoryEditorOCM
RegionalVELIKA POLICIJSKA ZAPLJENA

Uhićen 31-godišnjak, u kući mu pronašli više od 14 kilograma marihuane!

Piše Katarina Marić Banje / SD
12. listopada 2019. - 19:39
bbimagehandler

Kod pritvorskog nadzornika je uz prijavu zbog dilanja završila jedna osoba nakon što mu je u kući u Kaštel Novom nađeno 14,8 kilograma marihuane.

Inspektori Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske uhitili su u petak S.G. (31), otprije poznatog policiji. Nakon toga je temeljem naloga  obavljena pretraga stana i drugih prostorija koje uhićeni koristi na kaštelanskom području. Tom prilikom je pronađeno i oduzeto 15 PVC vrećica s ukupno 14.840 grama marihuane.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv njega je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Predan je policijskom pritvorskom nadzorniku te mu slijedi ispitivanje na državnom odvjetništvu nakon čega će se odlučiti o istražnom zatvoru.

Marihuana je, inače, prva droga po broju zapljena na području PU splitsko-dalmatinske. U prvih sedam mjeseci ove godine u 729 slučajeva nađena je ili marihuana ili stabljike indijske konoplje, što je više od pola od ukupnog broja zapljena opijata. U tom razdoblju je oduzeto ukupno 21,5 kilograma marihuane i 215 stabljika.

19. travanj 2024 12:46