StoryEditorOCM
RegionalŠTETA VEĆA OD 14 MILIJUNA KUNA

Podignuta optužnica protiv zaposlenice HAC-a koja je u Dubravi kod Šibenika podmetnula požar kockama za potpalu!

25. listopada 2019. - 18:47
pozar_dubrava44-270719

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je pred Općinskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv 53-godišnje zaposlenice HAC-a koja je 27. srpnja u Dubravi kod Šibenika, namjerno podmetnula požar kockama za potpalu vatre. Optužena je za počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

Optužnicom se tereti da je tog dana oko 13,30 sati u Dubravi kod Šibenika; u cilju da izazove požar; otvorenim plamenom zapalila dva pakiranja kocki za potpalu, da bi se od jednog pakiranja vatra razbuktala i proširila na okolno raslinje pa se, uslijed jakog južnog vjetra, požar nastavio brzo širiti na područje zaseoka Južni Škugori, sjeverno preko Rupića, brda Krtolin na područje zaseoka Lugovići, Mihaljevići, Podlukovnik, Dulibići i Slavice, zaprijetivši obiteljskim kućama, poljoprivrednim površinama i maslinicima više vlasnika te šumi.

U požaru su izgorjele poljoprivredne površine, maslinici i šumsko zemljište, a obiteljske kuće su spašene zahvaljujući iznimnim naporima mještana, Hrvatske vojske, javnih vatrogasnih postrojbi, dobrovoljnih vatrogasnih društava i zračnih snaga.

Okrivljenicu se tereti da je pričinila ukupnu imovinsku štetu u točno neutvrđenom iznosu, ali ne manju od 14.790.000,00 kuna.
U optužnici je predloženo da se okrivljenici produlji trajanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Prije dvije je godine uhićena je zbog izazivanja čak sedam požara na području Dubrave, no nakon psihijatrijskog vještačenja u listopadu 2018. godine otpuštena s liječenja jer joj se "stanje značajno poboljšalo".

19. travanj 2024 07:01