StoryEditorOCM
RegionalREAKCIJA FRANKA MIŠLOVA NA PROTIVLJENJE OBNOVI DOMA U KALIMA:

„Autori peticije manipuliraju: neka pogledaju projekt – nova dvorana će biti i veća!”

Piše P.O.
30. listopada 2019. - 20:20
drustveni_dom_kali_007

Ne stišavaju se sporenja oko rekonstrukcije Društvenog doma u Kalima: općinska je administracija aplicirala stari projekt bivšeg načelnika Duška Vidova i konačno dobila pet milijuna kuna za uređenje derutne zgrade, ali je njihova odluka dovela do potpisivanja peticije kojom se želi zadržati tradicionalna namjena unutrašnjosti Doma. Autori peticije podsjećaju da Dom ima neospornu tradicijsku vrijednost i čvrsto je ugrađen u kaljski identitet jer su mnoge generacije odlazile u Dom na filmske projekcije.

Reagirajući na stavove Bruna Mišlova, jednog od pokretača potpisivanja peticije, javio nam se Frank Mišlov, zapovjednik lokalnog DVD-a, ali i operater u kaljskoj kino dvorani u Domu.

-Ja sam prije dvije godine pokrenuo prikazivanje filmova u dvorani Doma, a od tada smo imali dvadesetak projekcija, posljednju prošlog tjedna kada je prikazan „Dnevnik Diane Budisavljević”. Projektor smo dobili od Ministarstva kulture, a upravo sam Brunu Mišlovu predlagao da bude operater na tom projektoru, ali je on to na koncu odbio, kaže Frank Mišlov navodeći kako preko ljeta projekcije zna pratiti i do 150 gledatelja, ali se preko zime ta brojka svede na 30 do 50 ljudi, uglavnom djece.

-Žao mi je što Bruno manipulira podacima, ljudi koji potpisuju peticiju vrlo često ne znaju stvarne podatke, a sve bi im bilo jasno kada bi došli i pogledali projekt. Predviđena je nova multimedijalna dvorana za koju autori peticije tvrde da je bitno manja od dosadašnje. Međutim, nova bi čak imala i 50 posto više korisne površine od dosadašnje. Dobili bismo i sanitarni čvor i garderobu. Trebali bi vidjeti detalje projekta i onda argumentirano govoriti o svemu. Bilo bi bolje energiju koju imaju Bruno i mladi Kaljani usmjeriti u nekom drugom pravcu, smatra Frank Mišlov zaključujući da u staroj i derutnoj zgradi postoji i opasnost za posjetitelje.

 

18. travanj 2024 13:26