FOTO: TRADICIONALNA PROSLAVA I lovci iz Raštana obilježili blagdan sv. Huberta!

FOTO: TRADICIONALNA PROSLAVA

Lovci Lovačkog zbora Raštane Gornje, njih 40-tak, koji inače teritorijalno pripadaju općini Sveti Filip i Jakov, a kojima je domicilno Lovačko društvo "Jarebica" Biograd, i ove su godine tradicionalno na svečan način obilježili blagdan svog zaštitnika i štovatelja biskupa Sv. Huberta.

Na poziv predsjednika dugogodišnjeg lovca i kinologa Ante Birkića, domaćini i njihovi gosti okupili su se na prigodnoj svečanosti u prostorijama Lovačkog doma.

- Okupili smo se na ovom mjestu da bismo se zahvalili još jednom iznova lučonoši i promicatelju vjere sv. Hubertu za sva njegova učinjena životna djela.Legenda nam kazuje da je prije obraćenja sv. Hubert bio grof i da je obožavao lov. Zato i jest uz ostalo zaštitnik lovaca, lovkinja, šumara. Vrijeme dokazuje da se tradicija proslave blagdana sv. Huberta iz godine u godinu neprekidno nastavlja, da lovci štuju svog zaštitnika i time podižu lovnu kulturu i etiku na još višu razinu. Dragi lovci nama boravak u prirodi daje dvostruku šansu. Da sustavno vodimo brigu o divljači i zaštiti okoliša, a onda će nas to u konačnici učiniti mirnijim i radosnijim ljudima, zaključio je predsjednik Birkić obraćajući se okupljenim kolegama lovcima i gostima.

U opuštenoj i prijateljskoj atmosferi domaćini i njihovi gosti zadržali su se poduže vrijeme. Naravno uz neizostavno fotografiranje i bogatu večeru. Ukusni meni bio je sastavljen od lovačkih delicija, a znalački ga je pripremio kuharski tim na čelu s glavnim "kogom" Mišelom Matanovim.

Naslovnica Regional

Najčitanije