StoryEditorOCM
RegionalVIDEO 2X: „MAMI JE GOVORIO DA ĆE ZAVRŠITI U SEPTIČKOJ JAMI!“

Otkrivamo što je prethodilo jezivom ubojstvu u Petrovcima, od nasilnog Zorana pobjegla su i njegova djeca, a supruga se vratila jer se bojala za najmlađeg sina...

Piše Nikola Patković / JL
8. studenog 2019. - 18:10
Buila Zoran Petrovci ubojstvo jpg

„Najviše mi je žao što sam je uoči prošloga Božića vratio kući. Htjela se vratiti zbog Martina, našeg najmlađeg brata, jer se bojala za njega. Tada sam očuhu rekao: "Ne daj Bože, da joj padne dlaka s glave! Na žalost, dogodilo se ono najgore““, riječi su shrvanog Ivana S., jednog od četvorice sinova Anice Buile (46), koja je prije četiri mjeseca ubijena u njihovoj obiteljskoj kući u Petrovcima kod Vukovara, a onda je njezino tijelo bačeno u septičku jamu u stražnjem dijelu dvorišta, odakle su ga vatrogasci izvadili u srijedu 6. listopada u poslijepodnevnim satima, donosi Jutarnji list.

Policija istoga trena zbog sumnje u ubojstvo uhitila njezinog supruga Zorana Builu (50). Ova jeziva i brutalna priča svoje korijene vuče od sredine ove godine, kada je Anica B. netragom nestala.

- Zadnji kontakt s mamom bio je krajem lipnja. Na sve naše kasnije pozive nije se javljala, a on je tih prvih tjedana govorio da je i sam slabo viđa, da se kasno vraća kući, ali da je tu. Iskreno, nismo odmah posumnjali na najgore – kazali su nam Ivan i njegov stariji brat Ante, Aničini sinovi iz prvoga braka, koji su odrasli u Petrovcima s majkom, očuhom i dvojicom braće iz braka Zorana i Anice, Tomislavom i Martinom. No, zbog nasilja koje su trpjeli Ante i Ivan odavno su se odselili iz Petrovaca i od tada žive u Ivankovu kod Aničinih roditelja Ljerke i Martina. Ljudi su shrvani od boli, ali i ogorčeni.

'Nikakav PTSP, to je monstrum'

- Nema on nikakav PTSP, to je monstrum koji je sve pomno isplanirao. Bio je pritajen, miran..., došao nam je u kuću prije tri tjedna, ljubio nas, grlio, držao moju praunučicu, Aničinu unučicu, a za to vrijeme moje se dijete raspadalo u septičkoj jami – kroz suze nam je kazala majka nesretne žene, slamajući se od tuge. U prvim danima njezina nestanka, Zoran bi im govorio da mu se Anica javila, slao im fotografije SMS-ova koje mu je ona navodno slala i u kojima je pisala da želi razvod braka, podjelu imovine...

- Danas znamo da je te poruke s njenog mobitela on slao sam sebi, a onda prodavao priču i nama i policiji. Užas! – kazao je Ivan, dodavši i kako nije točna priča da je Anica i ranije znala odlaziti od kuće po nekoliko dana te da je to bila njegova izmišljotina.

- Jedino kada je otišla je to prošle zime kad ju je on lažno prijavio za prijetnju, pa je dobila zabranu prilaska, a onda se u dogovoru s njim zbog Martina vratila kući – rekli su nam Ante i Ivan, koji je majku tražio gdje god je mogao.

- Bili smo i sami u pretrazi kuće u srpnju. Na ogradi su se sušili oprani tepisi, a unutra nije bilo nikoga. Obavijestili smo i policiju. Pretražili smo kuću i tavan, a on se skrivao u kupatilu. Poslije je rekao da se uplašio da su neki provalnici. Znam da sam tada policajcima rekao da smo sve pretražili i da jedino nismo pogledali u septičku. Strašno! A, onda kada smo doznali što je učinio s maminim tijelom sjetili smo se kako joj je u svađama, pokazujući u septičku, govorio: "Završit ćeš ti tamo unutra!" Da smo se toga barem ranije sjetili – prisjetio se Ivan, koji priznaje da se očuha bojao.

Vojni režim u kući

- Imali smo vojni režim u kući, tukao nas je i znao nas je potjerati na spavanje bez večere... – ispričali su Ante i Ivan, a na naše pitanje je li to prijavljivano policiji sjetio se događaja od prije osam godina, kada je prijavio nasilje, ali da su lokalni policajci otišli nakon što im je Zoran rekao da nije bilo ništa. On se nakon tog događaja odselio u Ivankovo.

Dok razgovaramo kao flashovi vraćaju mu se događaji. Na Svi svete je, kaže, nazvao Zorana i rekao mu da izvoli pronaći njegovu majku i da je želi vidjeti u kući kada sljedeći put dođe, a ovaj mu je odgovorio da mu je policija zabranila izlazak iz kuće, što je, kaže, bila još jedna njegova laž. On i Ante vidjeli su očuha u srijedu kada ga je policija odvodila iz kuće, kao i u četvrtak kada su ga doveli na poprište zločina. Kažu da ih je samo hladno pogledao. Majka ubijene žene, pak, ne prestaje plakati. Kaže da je krajem listopada policiji rekla da sumnja da ju je muž ubio.

- Onda sam počela razmišljati, a što ako sam ga krivo optužila, počela sam skupljati snagu da kleknem pred njega i molim za oprost ako sam u krivu. Lomilo se u meni sve, a sada se pokazalo da sam bila u pravu – plačući nam je ispričala nesretna žena. Policija ističe kako su tri mjeseca provjeravali sve indicije. U PU vukovarsko-srijemskoj su istaknuli kako je „niz puta provedena rekonstrukcija mogućih scenarija njezina nestanka te da je riječ je o jednom od kompliciranijih slučajeva koje su imali.

SMS poruke ga otkrile

Iako su u javnosti ostale nedoumice oko vremena nestanka i vremena prijave nestanka, iz policije tvrde da je žrtva zadnji put viđena 5. srpnja. Nestanak je 29. srpnja prijavila njezina majka i tada je počeo „veliki intenzitet traganja i obavijesnih razgovora kao i testiranja poligrafom“. Do najcrnjeg scenarija na kraju su došli upravo tragom SMS poruka. Pretpostavlja se da su policijski informatičari otkrili da je lokacija s koje su slane poruke na Zoranov mobitel ista na kojoj se i on nalazio.

- U zadnjih deset dana poklopile su se sve okolnosti, a nakon što smo utvrdili da žrtva nije slala SMS-ove pojačali smo intenzitet i došli do počinitelja – kazali su u policiji, dodavši i da su ranije sumnjali u to, ali nisu objasnili zašto i ranije nisu obavili pretragu kuće i dvorišta. Zoran B. je prema našim informacijama istražiteljima priznao što je učinio, a u kući je pronađeno i nož za koje se sumnja da je njime počinjeno ubojstvo s više ubodnih rana. Točan datum ubojstva još nisu otkrili. Samo da je to bilo u srpnju i to nakon verbalnog i fizičkog obračuna, nakon čega je Anica na mjestu preminula, a ubojica je umotao u prekrivač i bacio u septičku jamu. Što se tiče obiteljskog nasilja o kojemu nam je pričao Ivan S., iz policije su nam kazali da unazad nekoliko godina nisu imali nikakvih sličnih prijava.

18. travanj 2024 22:11