StoryEditorOCM
RegionalOBDUKCIJA BRUTALNO SMAKNUTOG OMIŠANINA POKAZALA DA NA GLAVI I VRATU IMA ŠEST RANA OD METAKA, A UBOJICA NIJE NITI RAZBIO STAKLO NA AUTOMOBILU

Je li Karmelino već duže vremena bio dužan kamatarima?

Piše Katarina Marić Banje / SD
12. studenog 2019. - 22:50
bbimagehandler

Na Karmelinu Fistaniću (38), ubijenom u subotu u 14 sati u Omišu obdukcijom je nađeno ukupno šest strijelnih rana i sve su s lijeve strane glave i vrata. Ubojica mu je na motociklu došao toliko blizu da je ispalio metke kalibra 7,65 mm bez da je razmrskao staklo poluotvorenog prozora Volkswagena Pola u kojem je Karmelino sjedio s djevojkom V.J. (39). Prišao je Karmelinu, koji je sjedio na mjestu vozača, sa stražnje lijeve strane te su u tom smjeru i strijelni kanali od zrna u tkivu ubijenog.

Zbog brzine ispaljenja metaka vjerojatno se radi o poluautomatskom ili automatskom pištolju te postoji mogućnost da je korištena Crvena Zastava M84, popularni Škorpion. Odmah su nađene četiri čahure, a ostale su tražili u blizini vozila te ispod ceste u grmlju detektorom metala.

Kao motiv ubojstva počeo se spominjati novac koji je Karmelino Fistanić uzimao od kamatara dulje vremena. Navodno se početno nije radilo o visokim iznosima, ali se oduljilo vrijeme u kojem nije vraćena glavnica te stalno gomilanje kamata koje su rapidno povećavale dug.

Na dan ubojstva je u službene prostorije prije večeri priveden Omišanin N.P. (28), otprije poznat policiji po oružanoj pljački u mladim danima te zlouporabi opojnih droga. Dodatni element policijskog zanimanja za njega je bio što je vlasnik dva motocikla.

Jedan prodao je prije pola godine te je vozilo nađeno i pregledano na području Šestanovca, a drugi koji je ostavio sebi je policija pogledala u Omišu. Kako nisu našli poveznice sa smaknućem na javnom mjestu, koliko brzo je Omišanin priveden, toliko brzo je i pušten. Ishitrenoj reakciji policije i uhićenju ne treba se čuditi jer se radi o teškom kaznenom djelu izvršenom usred dana.

Nervozu im stvara činjenica da ustvari ni ne znaju traže li motor ili skuter pošto jedina svjedokinja zločina nije u stanju opisati detalje vozila i ubojice zbog šoka koji je proživjela i brzine kojom joj je pred očima smaknut mladić. Ostali svjedoci govore o većem motoru crno crvene boje te o crnoj kacigi s crvenim aplikacijama na vozaču, ali izjave nisu usuglašene.

Nadalje, inspektori nisu do sada utvrdili dovoljno čvrst motiv za ovakvo ubojstvo. Postoji navodno dugovanje bivšeg partnera, a tu su i priče o ljubomori koja je mogla dovesti do zločina iz strasti, ali prema dosadašnjim spoznajama ni jedno ni drugo nije dovoljno čvrst temelj za naručenu egzekuciju.

Zbog brzine i efikasnosti smaknuća, nagađa se da se radilo o poslu profesionalca. Javni pogovor već ističe ubojicu naručenog iz jedne od susjednih država kojima ne bi bio prvi put da obave plaćeni  posao i nestanu preko granice. Također, ne bi bilo ni prvi put da kamatari ubiju svoju žrtvu ili naruče njeno smaknuće.

Tko je smaknuo Karmelina? Zadnje sate proveo je u kafiću, a onda mu je došla cura i sjeli su u Pola... Šokirana obitelj ne može ni naslutiti motiv: 'Vozio je auto star 23 godine i radio na baušteli'

Kod Šestanovca pronađen motocikl za kojeg se sumnja da ga je vozio ubojica, priveden vlasnik; Je li u pitanju bila klopka, je li počinitelj pratio žrtvu ili njegovu djevojku?

Detalji upućuju da se u Omišu radilo o profesionalnoj egzekuciji; Svjedoci: Propucan je u vrat, jedan momak mu je držao ruku na rani. Djevojka je vrištala i čupala kosu

19. travanj 2024 12:55