StoryEditorOCM
RegionalGDJE SU MILIJUNI?

Odbjegli bankar predao se bez ukradenog novca. Družio se s osobama iz krim miljea, shvatio je da je sigurniji iza rešetaka?

Piše Dušan Miljuš / Jutarnji list
19. studenog 2019. - 14:25
collage

Odbjegli bankar Srđan Djaković u policijsku postaju ušetao je, ali bez novca kojeg je "popalio" iz poslovnice OTP banke u Vrlici zbog čijeg je zatvaranja i odlučio "opelješiti" novac kojeg je prethodno naručio za isplatu klijentima.

PREDAO SE ODBJEGLI BANKAR: U policijsku postaju u Splitu ušetao Srđan (59), muškarac koji je iz banke pobjegao s više od 11 milijuna kuna

Kako Jutarnji list doznaje iz izvora bliskih istrazi, osim što je vratio 229.000 eura i 100.000 švicarskih franaka, o čemu smo pisali ovdje, Djaković je u međuvremenu "presušio" i nije policiji otkrio gdje je ostatak iznosa većinom u eurima, a procjenjuje se da je ukupna šteta nanesena OTP banci oko 11,2 milijuna kuna.

U međuvremenu se ustanovilo da je Djaković koristio činjenicu da je kao voditelj male ekspoziture OTP banke imao pod nadzorom račune klijenata. Kad je shvatio da bi se zatvaranjem poslovnice i prvom reklamacijom klijenta razotkrila njegova kriminalna rabota odlučio je pokupiti novac i pobjeći iz Hrvatske.

Kako doznajemo, društvo u kojem se kretao od bijega nakon petka 8. studenog u BiH uglavnom su bile osobe iz krim miljea, a s tolikom količinom novca nije mu bilo ni sigurno ostati jer bi vrlo brzo shvatio da je i sam lovina, ali ne samo od strane pravosuđa.

To je kako doznajemo bio razlog zbog kojeg se odlučio predati i vratiti u Split, jer je shvatio da će mu ipak biti sigurnije iza rešetaka bez novca, nego na slobodi sa stotinama tisuća eura.

Sada za policiju i banku ostaje enigma gdje je završio novac, ali sasvim je izvjesno da će ga teretiti za navedeni iznos, a njega neće moći ni približno nadoknaditi ako ne vrati novac pa i da rasproda svu imovinu koju posjeduje

19. travanj 2024 06:36