StoryEditorOCM
RegionalNOVO ZA IZNAJMLJIVAČE I OPG-OVCE:

Raspisan natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava za ugradnju fotonaponskih ćelija!

Piše L.B.
25. studenog 2019. - 21:50
energetska-obnova

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije - fotonaponskih sustava, samo za turističke svrhe: fizičkim osobama koje su registrirani iznajmljivači, te obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

Predmet poziva je dodjela sredstava za postavljanje jedne nove fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije za vlastite potrebe, u samostalnom ili mrežnom radu. Sredstva su rezervirana u iznosu do 18 milijuna kuna, a dodjeljivat će se do utroška ili do kraja 2019. godine, što prije nastupi.

Sredstva se dodjeljuju prema sljedećem modelu: iznajmljivačima u iznosu do 70.000 kuna po zahtjevu, a OPG-ovima do 200 tisuća kuna. Točnije, ovisno o lokaciji nekretnine, moći će se dobiti 40, 60 ili 80 posto bespovratnih sredstava, odnosno do 70.000 kuna za iznajmljivače te do 200.000 kuna za OPG-ove. Fond za zaštitu okoliša sufinancira i stručni nadzor nad provedbom projekta, uz uvjet da su svi troškovi nastali nakon objave poziva.

Poziv je objavljen na stranicama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, gdje se može preuzeti dokumentacija i obaviti prijavljivanje.

16. travanj 2024 11:27