StoryEditorOCM
RegionalUSPJEŠNA SEZONA RIBOLOVACA

Virski udičari "pobrali" medalje!

Piše Kažimir Škrbić/Virski list
26. studenog 2019. - 13:38
SRD_VIR

Dok se hladni pogon virskog ŠRD-a polako priprema za adventski lignjolov, uspomene na nedavna natjecanja i pogled na cijelu dosadašnju sezonu još je uvijek – vrlo vruć. Virska ribolovna zvijezda Roko Begonja pobijedio je s Ivanom Pribilovićem i Stipanom Barišićem iz biogradske Podlanice na Kupu Hrvatske u kategoriji U-16, svi kao predstavnici Zadarske županije, dok je odličnim pojedinačnim nastupom 14-godišnji Privlačanin u virskom dresu došao do brončane medalje.

To je bilo sredinom studenoga u Lovranu na plaži Medveja, no sretna je za Roka bila i plaža na Korčuli gdje je na Prvenstvu Hrvatske osvojio nikad bolje sedmo mjesto. Kako je u ekipi s Tamarom Čavrag osvojio i sjajno četvrto mjesto te godinu dana ranije na PH bio na 23. mjestu, Rokov silan napredak evidentan je i očit poput morske plime.

- Malo mu je nedostajalo za brončanu medalju, ali i za reprezentativni dres. U pitanju je svega 20 grama. Tamara je također bila jako dobra, jer je na svomu prvom natjecanju na PH osvojila 21. mjesto. To su odlični rezultati - sija od zadovoljstva predsjednica ŠRD Vir Elizabeta Fumić, a pogled na sljedeću natjecateljsku godinu još je ljepši.

- Krajnji cilj je dobiti reprezentativca. Roko i Tamara su mlađi od drugih koji se natječu u njihovoj kategoriji, pa sljedeće sezone mogu biti samo bolji i konkurentniji. To znači kako će se u kategoriji U-16 natjecati još dvije ili tri sezone, pa je s obzirom na njihov talent realno očekivati medalju i reprezentativni dres. To bi ujedno bio i veliki uspjeh za naš ŠRD, jer su Roko i Tamara s nama od prvog dana postojanja škole udičarenja - objašnjava Fumić.

Za Roka i Tamaru, ali sve druge mlade virske udičare, do kraja godine ostaje još odraditi Kup svetoga Krševana u Zadru u ribolovu s obale, što će biti još jedna prilika za dodatno prikupljanje medalja i sportskog samopouzdanja.

- Ova nam je godina svakako bila natjecateljski najuspješnija u našoj klupskoj povijesti, a pored toga smo organizirali i Međužupanijsko udičarsko prvenstvo za mlađe kategorije. No već sljedeće godine imat ćemo dva Prvenstva Hrvatske na Viru, kategorije U-16 i U-21, što znači kako ćemo prvi put na otoku promovirati nove državne prvake i reprezentativce - dodaje predsjednica virskog ŠRD-a. Ovim klupskim uspjesima te sjajnoj godini za Roka i Tamaru, možemo pridodati i zlatne medalje koje je virski par osvojio u kombinaciji s Nadirom Omerovićem na Kupu osnovnih škola u ribolovu. Virska trojka Osnovne škole Privlaka obranila je prošlogodišnji naslov, dok su Nejla Omerović i Luka Periša, kao predstavnici Područne osnovne škole na Viru i s natjecateljem manje u ekipi u odnosu na ostale, na istom natjecanju zauzeli sjajno šesto mjesto.

19. travanj 2024 19:34