StoryEditorOCM
RegionalJEDNA ŠKOLA PREKIDA ŠTRAJK!

'Istina je, mislim čak da smo i prvi u cijeloj zemlji. A sad ću vam reći što su roditelji napravili prije dva dana'

Piše SD
28. studenog 2019. - 18:21
OŠ Marka Marulića, Sinj

Jedna osnovna škola na području Splitsko-dalmatinske županije zaključno s današnjim danom prekida sve štrajkaške aktivnosti. Drugim riječima, od petka počinje redovna nastava za dio osnovnoškolaca na području Sinja. Naime, u Sinju postoje četiri osnovne škole, piše Slobodna Dalmacija.

Obavijest o redovnoj nastavi u petak, 29. studenoga 2019. godine, prenosimo u cijelosti sa stranica OŠ Marka Marulića u Sinju.

- Poštovani, početak redovite nastave za sve učenike u OŠ Marko Marulić, Sinj, je sutra u petak 29. studenoga 2019.

Smjena B u 08:00 sati

Smjena A u 14:00 sati

Raspored je redovit kako je i predviđen za svaki petak.

S poštovanjem!

v.d. ravnatelja:

Marko Križanac dipl.iur., dipl.bibli.

- Istina je, mislim čak da smo i prvi u cijeloj zemlji. Učitelji koji su u štrajku održali su sastanak, a mene su obavijestili danas oko 11 sati da se prekida štrajk i da se od sutra vraćaju svim redovnim aktivnostima u školi - rekao je Marko Križanac, v.d. ravnatelja.

- U zavidnom smo položaju, mogao bih tako reći, jer sigurno nećemo morati nadoknađivati više od jednog do dva dana, možda tri dana, nema puno štete - pojasnio je.

Sinjska škola inače je djelomično štrajkala, a uz matičnu u Sinju, ima i tri područne, dakle one od 1. do 4. razreda.

- Evo vam i jedne situacije od prije dva dana - priča Križanac.

- Roditelji su nam u školu doveli devetoro djece, ostavili ih, okrenuli se i kratko nam poručili 'evo vam ih'. Na kraju smo s djecom otišli u knjižnicu. Pretpostavljam da su se roditelji oko toga prije i dogovorili. Moguće da je i ta situacija utjecala na sve ostalo što se jučer i danas u Sinju događalo - zaključio je v.d. ravnatelja.

20. travanj 2024 07:14